| deea_r a întrebat:

Cum fac sa nu mai lacrimez atunci cand tai ceapa?

Răspuns Câştigător
| Horia25 a răspuns:

Lasa pe altcineva sa o taie, asa nu mai lacrimezi tu, lacrimeaza el.

20 răspunsuri:
| molda_miha a răspuns:

Taie ceapa in jumatati si pune-o in apa 10 minute, apoi taie jumatatile.

| AlinaBulina a răspuns:

Mi-a zis cineva ca e bine sa tii ceapa in congelator inainte sa o tai si asa nu mai lacrimezi. N-am incercat, dar merita sa vezi ce se intampla... Eu nu pot sa sufar sa tai ceapa!

| bubu_7778 a răspuns:

Taie ceapa in 2jumatati si pune-o intr-un pahar cu apa rece 30minute inainte sa o toci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa tai ceapa in timp se este in apa, asa nu o sa mai lacrimezi deloc. Eu asa fac.

| jimmy_4031 a răspuns:

scoti inima cepei sub apa si dupa aia tai ceapa

| bau a răspuns:

Tine in gura ceva... apa, paine, orice aliment... functioneaza

| bombi2008 a răspuns:

Ca sa nu mai lacrimezi, taie ceapa in vecinatatea unui oki de aragaz aprins la foc iute...si ai scapat...am invatat trucul de lao kinezoaikhappy

| NoName_9903 a răspuns:

Daca totusi lacrimezi, dupa toate trucurile de mai jos, :-), da drumul la robinet si priveste cateva secunde jetul de apa, senzatia neplacuta va trece.

| urbandelice a răspuns:

solutia e sa-ti tii respiratia. plangi pentru ca mirosul este prea puternic. la mine asa merge happy

| bursuca a răspuns:

Cutitul trebuie sa fie foarte ascutit. Si din cand in cand poti sa-l mai treci prin apa rece, functioneaza.

| pepino a răspuns:

Poti purta o masca de gaze sau mai bine pui un ventilator sa sufle aerul iritant de deasupra cepei taiate, astfel ca ele sa nu ajunga la ochi.

| nastaserlc a răspuns:

O metoda pe care o folosesc si eu si care am aflat-o de la o persoana in varsta este sa tii 2 bete de chibrit in gura atunci cand tai ceapa pentru ca, catranul continut de chibrit absoarbe particulele eliminate de ceapa

| kaumi a răspuns:

ceapa contine o substanta numita alicina, in cantitate mai mare sau mai mica in functie de soi. Atunci cand este taiata ceapa se produce o reactie enzimatica, alicina transformandu-se intr-un compus sulfuric care in contact cu ochii care sunt tot timpul umezi se transforma in acid sulfuric.Reactia de lacrimare apare pentru a indeparta substanta. Pentru a reduce efectele, ceapa se tine in frigider, bine invelita in folie de plastic- nu mai mult de 10-20minute pentru a evita transferul de miros catre celelalte alimente.Incearca sa o decojesti si sub jetul de apa sau dupa ce o cureti, o speli cu apa rece si treci si cutitul cu care o tai prin jetul de apa rece.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cite stiu eu, singurul mod de a diminua efectul, este sa spalam ceapa si apoi s-o tinem un pic in apa rece

carla
| carla a răspuns:

Asa stiam si eu ca se desface si taie in apa. Nu stiu cate este de adevarat. :-)

| iulia_4617 a răspuns:

sa cureti ceapa sub un jet de apa

| kalashinkov a răspuns:

Eu auzisem ca daca mesteci guma in timp ce o tai nu mai lacrimezi. Bine, sa nu fie una foarte mentolata. Vai ce raspuns misogin vad mai sus!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciao deea_r, legat de taiatul cepei, eu am un mixer foarte mic special pentru maruntit, tai ceapa in cateva bucati (4 sau 6 buca.) apoi mixez 30 de secunde, controlez, mai mixez - gata! nu ustura :-)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa iei apa in gura si sa o ti pina termini de taiat ceapa sau in jet de apa la curatare si la taiere lasi 5 min in apa rece

| Login96 a răspuns (pentru bombi2008):

Asta merge pentru ca ceapa elimina un fel de gaz iritant pentru ochi

Întrebări similare