| YoOXoXoBuuBlee a întrebat:

Cum fac un tort de ciocolata!

Nu stiu pentru ca am 10 ani!

Si vreau sa le fac o surpriza mamei si lui tata de ziua lor.

Răspuns Câştigător
| Sperman a răspuns:

Buna!
In primul rand tin sa te felicit ca sti sa scrii romaneste corect, nu ca toti copii analfabeti si dependenti de chat.
In al doilea rand bravo! Este un gest frumos din partea ta sa le faci un cadou parintilor.
Uite aici o reteta de tort de ciocolata :
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr de faina
- un praf de copt
- o priza de sare
- 180 gr de unt
- 220 gr de zahar
- 100 gr de cioclata de menaj (cu lapte sau amaruie, la alegere)
- 250 ml de apa
- 2 oua
- o esenta de vanilie
Intr-un vas, cernem faina cu praful de copt si sarea. Separat, mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Topim ciocolata in bain-marie si o racim, apoi o punem peste unt, impreuna cu vanilia. Mixam 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Coacem blatul aproximativ 30-40 de minute, in cuptorul incins. E gata cand trece testul scobitorii.
Ingrediente pentru crema:
- 330 gr de zahar pudra
- 7 linguri de apa fierbinte
- 130 gr de ciocolata topita si racita
- o esenta de vanilie
- 60 gr de unt la temperatura camerei
Intr-un bol mixam zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema destul de densa. Punem apoi ciocolata si vanilia, incorporam bine si apoi adaugam si untul, treptat, pe bucatele. Aceasta e reteta de baza, eu insa am modificat-o putin, in sensul ca am pus si un plic de gelatina, pentru ca blatul fiind la jumatate din inaltime normala nu am putut sa il umplu, deci am pus crema peste si am dat la rece 3-4 ore.
Ingrediente pentru glazura de ciocolata (chocolate ganache)
- 250 gr de ciocolata de menaj (eu am folosit si cu lapte si amaruie)
- 250 ml de frisca lichida
Incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbere, tocam ciocolata marunt, apoi turnam frisca fierbinte peste ciocolata si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata. Pentru un plus de stralucire, puteti pune si putin unt in compozitie.
Am asezat tortul pe un gratar si am turnat glazura in mijloc si am distribuit-o cu o spatula. Am topit ciocolata alba si am facut un soi de panza de paianjen si alte decoratii.

Sursa : http://gospodini.blogspot.com/2009/03/tort-de-ciocolata.html
Eu totusi iti spun sa fii atenta sa nu cumva sa faci vreo prostiuara si sa le faci o surpriza neplacuta parintilor!
Iti doresc succes si daca reusesti, pofta buna! :)

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Http://www.retete-gustoase.ro/retete-tort-de-ciocolata alege reteta care vrei tu, mai bine sa te ajute o fata mai in varsta ca esti mica si poate te incurci pe acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clasicul tort de ciocolata va face deliciul tuturor invitatilor tai. Iti ia ceva timp sa-l pregatesti, insa rezultatul va fi deosebit.

Ingrediente si cantitati:

8 oua pentru blat
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua pentru crema
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert

Mod de preparare:

1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

Funda?

| MissDi a răspuns:

Si eu am tot zece.ma intereseaza si pe mine reteta

| sami_3278 a răspuns:

Nu stiu