anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum faceti sa nu se strice sau sa nu faca mucegai pe deasupra gemul facut fara conservant si cu foarte putin zahar?

4 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Bunica mea pune felii de lămâie în borcanul de gem.

| Felys a răspuns:

Sterilizare la bain marin

| Elelei a răspuns:

Nu am facut niciodata gemuri, dulceturi, zacusti, ghiveciuri, sosuri, sucuri, cu conservant. Dar pe toate le-am sterilizat. Cu capacul bine inchis. Daca nu e sigur, mai pui o folie de celofan pe deasupra si legi bine. Apoi, la bain-marie, in cuptor (pe plita e mai greu). Si nu se strica. Rezista pana... le mananci.

| darrio2007 a răspuns:

Daca are foarte putin zahar ăla nu mai este gem. Si nu a fost fiert de ajuns. Si nu trebuie sa prinda aer cand este pus călduț in borcan. Zaharul are rol de conservant in asemenea cazuri.