Cum gatesti carnea de miel?

Cum gatesti carnea de miel?

Friptura de miel este deja o traditie pentru masa de Paste. Dar nu multi stiu ca, de fapt, carnea de miel are foarte multe beneficii de sanatate.

Foarte important este ca aceasta carne de miel contine cantitati considerabile de fier si zinc, foarte importante pentru organism. De fapt, o portie de carne de miel contine 30% din necesarul zilnic de zinc al unei persoane. Zincul e o substanta foarte importanta pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de miel e bogata in carnitina, un aminoacid care confera organismului energie. Carnea de miel mai poate imbunatati si activitatea splinei si a rinichilor si e o sursa excelenta de proteine.

Acum, ca stiti beneficiile acestui tip de carne, iata si cateva retete cu carne de miel pe care le puteti prepara de Paste:

MIEL CU TARHON

Ingrediente:
1 kg carne de miel, 2 cepe mici, 2 legaturi tarhon verde, 1/2 ceasca suc de rosii, zeama de lamiie, 1 lingurita faina, sare, untdelemn

Mod de preparare:
Se taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit frumos, se adauga frunzele de tarhon, suc de rosii si o lingurita zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba acoperit. Se adauga putina faina, inmuiata in putina apa. Se pune sare si se lasa sa fiarba.

MIEL LA CUPTOR

Ingrediente:
1 pulpa miel, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la cuptor la foc potrivit si se unge din cind in cind. Spre sfirsitul frigerii se da focul mai tare si nu se mai stropeste. Friptura trebuie sa aiba o coaja tare, sa fie bine rumenita, bine fripta, fara sa fie uscata. Cind este gata, se scoate din tava, se scurge grasimea, se toarna in tava o lingura de apa amestecata cu un virf de cutit de faina. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se serveste sosul in sosiera.
Ca garnitura, se serveste piure de cartofi, sote de spanac sau salata verde. Se mai poate servi cu cartofi taiati bucati care se inabusa in tava impreuna cu friptura, dar care se pun in tava numai cu o jumatate de ora inainte de masa. Nu se pun o data cu friptura fiindca s-ar usca prea tare.

COTLETE DE MIEL PANE

Ingrediente:
1 kg cotlete de miel, 1-2 oua, faina, pesmet, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Se desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet de miel, se dezlipeste carnea de pe coaste, incepind cu partea dinspre burta, de la cartilaj. Se trage pielita spre muschi, stringindu-se astfel toata carnea linga muschi, iar coasta ramine descarnata. Se pune sare si piper. Se ia fiecare bucata si se da prin faina, ou si pesmet si din nou prin ou. Se prajesc in grasimea bine incinsa.
Se servesc fierbinti cu diferite garnituri, dar mai ales cu salata verde

CIORBA DE MIEL CU SMANTANA SI ZEAMA DE LAMAIE

Ingrediente:
capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamiie, ¼ kg macris, frunze de patrunjel, ½ cana orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, sare

Mod de preparare:
Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cind incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smintina. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamiie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.

 

Mai multe retete delicioase cu carne de miel gasiti pe Gustos.ro.

4 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De Anghemacht de miel ati auzit?
Ingrediente:
cateva bucati de carne de miel, ulei, 2 linguri de faina, 2 linguri de smantana, una sau doua lamai cu coaja groasa, sare.
Mod de preparare:
Se prajesc usor bucatile de carne, pe toate partile. Se dau deoparte. In grasimea in care s-au prajit, se pune faina si se face un sos ca pentru ciulama, cu apa, amestecand bine sa nu iasa cocoloase. Se pun bucatile de carne de miel in acest sos, la fiert. Lamaile se taie felii subtiri care se curata de coaja galbena si de samburi si se pun in cratita. Dupa ce a fiert carnea, se pun 2 linguri de smantana (pot fi si 3, ca n-a murit nimeni din asta) si se mai da intr-un clocot.

| anonim_4396 a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Eu nici nu o gatesc, ca e pacat sa o stric! O mananc sushi! Taiata in felii subtiri (carpaccio), marinata peste zi la rece cu rozmarin, lime si bere neagra, e o minunatie! Oare o fi crestin ce fac eu?

| temugin a răspuns:

Completarea mea este : cum gatesti carnea, nu cu carnea

| ღvampireღ a răspuns:

O pui la prajit si le lasi sa se rumeneasca pana se face scrum si nu va mai fi nimic in tigaie

Întrebări similare