Un drob de miel ar trebui sa fie preparat nelipsit din fiecare casa de Paste. Poate pare un fel de mancare complicat, dar adevarul este altul. Nu doar ca drobul e destul de simplu de facut, odata ce ai gasit o reteta buna, dar sunt si foarte multe variante pe care poti sa le incerci.
Pornind de la clasicul drob de miel, pana la drob de linte sau drob de ciuperci, alegerea e a ta. Noi iti propunem cateva retete. Daca le incerci, nu uita sa ne spui cum a iesit.
Drob de linte
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre miruna24)
Ingrediente:
500 g linte, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, 2 felii de paine, verdeata, sare, piper, 100 ml ulei.
Cum procedezi:
Lintea se pune in apa rece pentru 2 ore. Se fierbe apoi in alta apa, cu sare. Apa sa treaca doar cu putin peste linte. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie. Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei. Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa, verdeata si sare si piper dupa gust. Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei. Se coace cca 20 de minute in cuptorul peincalzit.
Mentiuni:
Poti proceda la fel inlocuind lintea cu 500g fasole uscata.
Se taie rece si se serveste cu muratura sau salata.
Daca raman bucatele de morcov nemixate lasa-le caci arata foarte bine.
Drob din carne tocata de porc sau vita
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Beatrice)
Ingrediente:
500 gr carne tocata de care vrei, porc, vita sau combinata, multa verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde), 3 oua, 3-4 linguri pesmet, o jumate cana de cascaval ras, sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti ou batut cu un pic de lapte. Dati la cuptor..
Drob de miel cu branza si alune
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Sidy)
Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel (rinichi, ficat, plamani, splina), 150 g branza de oaie, 100 g pesmet, 10 legaturi ceapa verde, 100g alune pisate, 4 legaturi marar, 2 ardei, 4 oua crude, 2 oua fierte tari, sare, piper, 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Fierbi maruntaiele in apa cu sare timp de 30 de minute, apoi le scoti si le tai marunt. Tai jumatate din cantitatea de ceapa marunt si o calesti in ulei. O amesteci apoi cu tocatura de maruntaie, 2 oua crude, alunele, mararul tocat, sare si piper dupa gust-o.
Intr-o tava de chec imbracata cu hartie pergament asezi un strat de tocatura, iar deasupra restul de ceapa tocata, amestecata cu celelalte oua crude, pesmetul, ardeii taiati marunt, branza rasa si ouale fierte taiate cubulete.
Deasupra asezi in strat restul de umplutura si nivelezi. Decorezi drobul cu inele si codite de ceapa verde si acoperi cu hartie pergament si il dai la cuptor pentru 35-40 de minute.
Drob de ciuperci
Ingrediente:
1-1,2 kg ciuperci, 3-4 cepe mari, 4 leg. pătrunjel, 4 leg. mărar, 200 ml ulei, 8 linguri cu vârf griş, 7 ouă
Mod de preparare:
Ciupercile se spală si se taie cuburi de 1 cm, se pun în apă clocotită şi se fierb 15 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte puţin în ulei. Verdeaţa se taie mărunt. Într-un vas se pun ciupercile strecurate, după ce s-au răcit, ceapa călită, verdeaţa, grişul şi ouăle se amestecă şi se adaugă sare şi piper după gust. Se pune într-o tavă neunsă şi netapetată ( e suficient uleiul în care s-a călit ceapa ) şi se dă la cuptor la foc potrivit 40 – 45 minute. Se scoate se pune deasupra caşcaval ras, eventual după gust se pot pune şi rondele de roşie, şi se mai dă la cuptor 10 minute.
Doamne... ce oameni aici e reteta intrebarea e in alt sens [adica daca cauti o reteta de drop aici o gasesti]