Paste cu fructe de mare.Sosul il faci cu vin alb, pui un pic de ulei dai drumul la fructele de mare le tragi un pic si torni apoi vin alb, le inadusi foarte bine, pui, sare, piper dupa gust, apoi adaugi peste pastele fierte si scurse.
Spagheti cu fructe de mare.
pui la fel fructele de mare in ulei, apoi adaugi suc de rosii si o frunzulita de busuioc, lasi sa fiarba bine pina sucul de rosii scade, adaugi si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri, iei sosul de pe foc si il pui peste spaghetele fierte, deasupra razi cascaval. Pofta.
Hai sa iti zic cum le fac eu. pui 2 lingurite de ulei de masline in tigaie si un usturoi taiat in 2. dupa ce sa rumenit usturoiul il scoti si adaugi "animalele"(asa le zic eu )le lasi la foc mic...si dupa 3-4 min pui jumate de pahar de vin alb. le mai lasi vreo 10 min la foc putin mai ridicat...si dupa aia le scoti.in acest timp cat faci "animalele"pui si pasta la fiert... dupa ce scurgi pasta o pui inapoi in oala si peste ele adaugi fructele si cascaval.invarti prin ele sa se amestece si gata.se servesc cu vin alb rece pofta buna.
Coktail cu fructe de mare:
Timp de preparare:
25 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Fructe de mare
Mod de preparare:
Salata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 gr. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in clocot timp de zece minute, dupa care se scurg, se condimenteaza dupa gust si se prajesc in unt timp de cinci minute.
Se adauga apoi zeama de lamaie, usturoi si se servesc calde cu diferite adaosuri.
Cocktailul din fructe de mare, in gramaje de 500 gr, se obtine spaland ingredientele sub jet de apa, fierbandu-le timp de 15 minute si servindu-se cu sosuri dulci sau acrisoare. Aceste semipreparate contin carne de scoici, calamar, pui de sepie, creveti decorticati, surimi (o specie de pestisori ) si caracatita.