Culoarea este mai intensa la berea care nu a fost pasteurizata iar gustul este mai aromat ca la berea care a trecut de toate procesele tehnologice, inclusiv pasteurizare.
Nu prea stiu... In general stiu ca are si mai putin CO2 fata de berea pasteurizata.
Exista in marketuri bere pe care scrie nepasteurizata, binenteles bere din afara
Toata berea este pasteurizata. O bere nepasteurizata eu nu am mai vazut de cand eram tanar, avea garantie cateva zile la frigider. Nu mai stiu exact cat era garantia, ceva gen 4-6 zile. Dupa 1 sapt o bere tinuta la rece nu mai era buna, cand o desface-ai se facea toata spuma. Ca sa nu mai vorbim ca in Ro o gramada de bere este facuta cu chimicale, nu respeta retetele traditionale. voi nu aveti de unde cunoaste gustul unei beri adevarate. Putini ani dupa revolotie s-a mai facut bere adevarata, beam bere direct din fabrica ca intram cu masina serviciului peste tot. Ei bine, berea aia adevarata era buna cel mult a 2 a zi tinuta la rece, dupa nu mai era buna de baut.
Pt Popescu Eugen. Nu stiu pe ce criteriu spui ca nu avem de unde sa stim ce este o bere nepasteurizata. Ba nuiesc ca daca nu am anul nasterii la nickname tu crezi ca sunt mai copil asa... dar, daca vrei sa bei bere nepasteurizata se gaseste. Din start nu ma refer la bere tomaneasca, pentru ca asta nu este bere, este o bataie de joc. In plus, fac si bere in casa...
LisaJulie întreabă: