Ca sa iti reuseasca, mai intai vasul in care bati albusurile trebuie sa fie uscat pe dinauntru. O singura picatura de apa iti da inapoi orice albus. Apoi, inainte sa incepi sa le bati, trebuie sa pui un praf de sare, nu mult, doar cat iei cu doua degete. Cel mai bine este sa bati cu mixerul, e mai simplu si sigur. Iar zaharul nu il pui decat dupa ce albusurile s-au facut spuma. Si inca un truc: cand separi galbenusurile de albusuri, nu are voie sa se amestece absolut deloc o picatura si galbenus in albusuri; o singura pictura de galbenus face ca totul sa nu se bata cum trebuie. Galbenusurile trebuie puse decat dupa ce s-a format spuma si dupa ce ai pus zaharul. Iar daca urmeaza sa pui faina apoi, cred ca stii ca se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn si nu se mai bate cu mixerul. Spor la treaba!
Heii,nu-ti trebuie nimic special, daca ti-a scapat putin galbenus asta inseamna ca nu poti face nimic, in cazul tau Trebuie sa bati albusurile cu mixerul timp de un sfert de ora, depinde...dar iti garantez nu trebuie nimic special trebuie sa ai doar rabdare.
Ca sa-ti iasa o spuma consistenta, tii ouale la temperatura camerei 1/2 de ora. Adaugi un praf de sare si bati energic.
Pff, cu mixerul mai. NU tine de otet, sare sau neaparat zahar. E simplu, incearca. ( la mixer sa dai la o rezolutie mai mare totusi)
Salut, iti spun eu o reteta! Albusurile trebuie sa fie foarte reci!, tinute la frigider mai inainte de a le bate.Nu trebuie pusa sare sau otet. Daca le bati pentru o prajitura pune-le o lingura de zahar cand le bati!
Daca vrei spuma pur si simpu, le mixezi pana te doare mana, daca vrei bezea le mixezi si treptat adaugi zahar sau miere
Ouale trebuie sa fie proaspete si sa nu fie reci abia scoase din frigider.Separi albusurile de galbenusuri, pui zahar si le bati.O sa iti iasa sigur.Eu asa le fac si niciodata nu am dat gres.
Pui albusurile intr-un recipient curat si uscat (sa nu fie deloc uns, nici recipientul, nici paletele de la mixer). Pui un varf de cutit de sare si le bati la viteza maxima cateva minute. Daca reteta cere sa pui zahar, il pui dupa ce albusurile sunt deja spuma. Pe mine ma ajuta sa le bat intr-un recipient inalt - ca o cana de masurat.