Placile de coacere sau prajire contin un strat de teflon antiaderent. Acesta trebuie curatat si spalat cu atentie, deoarece stratul de teflon care imbraca aluminiul este foarte subtire. Nu folosi substante chimice agresive sau puternice si nici bureti de vase din metal. Indepartarea preparatului se va realiza cu ajutorul unei palete din teflon, pentru a evita zgarierea teflonului.
Nu poate fi spalat. Curatarea se face cu o perie aspra, pentru a fi indepartate eventualele ramasite ce s-au prins pe aparat, cand a fost folosit anterior. Eu asa procedez si este foarte bine.
Pai daca il cureti sistematic de fiecare data cand il folosesti cu un servetel de harie iti garantez ca nu ai probleme. Daca il lasi sigur stratul care grasime se va depune si e greu de scos plus ca daca freci se va distruge stratul subtire de teflon. Incerca sa faci o solutie mai contrata de detergent ferry si umezeste usor cu ea suprafata urdara. las-o cca 2-3 minute si apoi cu un burete umed sterge tot. Ususca cu un servet.
Daca il sterg cu un servetel cu putin otet pentru indepartarea grasimilor ar fi bine? Are si un miros mai putin placut si nu l-am mai folosti demult dar as vrea sa-l refolosesc. Multumesc pentru raspunsuri si astept si alte pareri.
Daca aparatul tau are teflonul intact atunci nu se poate folosi peria, pentru ca strici teflonul si de aceea am revenit cu o completare la primul raspuns.
Daca este zinic, ori in mod curent folsit, atunci stergerea placilor de coacere se face cu un servetel si daca nu se desprinde vreo ramasita (cum ar fi cea de cascaval), atunci se foloseste o bucata de carpa de bumbac putin umezita si pe care se pune un pic de pur, se sterge si apoi, cu o carpa umeda curata, se va sterge pana se indeparteaza stratul de detergent.
Dar de varianta cu otet ce ziceti? As incerca totusi un produs de curatat eco fara detergenti chimici. Mai as incerca sa pun si putina zeama de la lamaie care indeparteaza grasimile si parfumeaza placut.
Madayna întreabă: