in 3 linguri de ulei de masline incins pun 3 catei de usturoi pisat si il calesc putin. pun 500 g de spanac congelat (bulgarasi) il invart de cateva ori si apoi pun jumate de pahar de lapte, sare, piper... cand a fiert spanacul pun 200 ml de fisca de gatit si un tub de branza topita cu smantana... amestec bine las sa dea o data in clocot si il iau de pe foc, fierb pastele... le spal bine cu apa rece... apoi il pun intr-o oala mai mare, pun peste spanacul si amestec bine... se serveste simplu sau cu cascaval ras peste... o delicatete (din pacate eu nu am voie dar sotul si fetita mea mananca des, le fac ca stiu ca le place mult).
sau poti sa pui pastele fierte intr-o tava termorezistenta unsa cu un pic de unt... peste spanacul si peste spanac 250 g de cascaval ras (mozarella ar fi de preferat) si il pui la cuptor 20 - 25 min... fffff bun
Pofta mare!
Fierbi taiteii in apa usor sarata, le strecori si le speli.
Cureti spanacul de cozile frunzelor, le fierbi, le strecori, dai prin masina de tocat carne sau tai f. marunt, adaugi un pic de faina, sare si usturoi maruntit, dupa gust si le amesteci f.bine.
Le servesti alaturi, eventual cu un ochi deasupra.