Ce fel de ficat doresti sa gatesti:pasare, porc, vita? Toate trei felurile pot fi gatite gustos. Din ficat de pasare poti face un pate.Folosesti ceapa usor calita peste care pui ficateii sa se inabuse putin. Dupa ce totul s-a racit pui compozitia la minitocator sau la blender si macini. Adaugi doua oua fierte tare, o felie de paine muiata in lapte, sare, putin ketchup, eventual piper, putin unt.Se amesteca totul bine. Dintr-o compozitie similara la care adaugi si o mana de carne tocata poti face o placinta cu foi la cuptor.Ficatul de vita trebuie feliat subtire(1 cm.) si prajit rapid in ulei incins pe ambele parti (3`) ca sa nu se intareasca.Il sarezi si ii adaugi usturoi pisat.Se mananca cu mamaliguta.Nici mie nu mi-a placut ficatul, dar de nevoie in tinerete la recomandarea medicului am inceput sa-l indragesc.Scrie-ne cum te-ai descurcat.
Eu il mananc doar la gratar dar poti sa-l faci si asa Ceapa tăiată în felii subţiri se căleşte la foc mic în tot untul sau untdelemnul circa 10 minute, pînă cînd devine lucioasă, fără să se îngălbenească. Se adaugă apoi 2 linguri cu apă şi se fierbe acoperită, la foc mic, încă 10 minute, amestecînd, ca să nu se ardă. Se adaugă apoi ficatul tăiat felii şi condimentele. Se prăjesc acoperite 10 minute, întorcîndu-le pe ambele părţi, ca să se pătrundă bine, apoi se adaugă vinul, sucul de roşii şi apa, cît să cuprindă tot materialul din cratiţă. Se sărează după gust, se adaugă, facultativ, vin sau zeamă de lămîie şi se lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Se serveste simplă, caldă, ca fel întîi, sau cu garnitură de orez sau cu piure de cartofi, ca fel doi.
ZaZutotea, dar de ce scrii in spaniola? Crezi ca toata lumea o sa intelegeaca ca a la plancha inseamna pe gratar?
Este o reteta pentru ficatul de pui.
Prajesti ficatul intr-o tigaie. In alta tigaie pui putin ulei si smantana, cand incep sa clocoteasca, pui si ficateii. Daca obisnuiesti sa mananci si cu usturoi, cand este aproape gata, adaugi doi catei de usturoi pisati si frecati cu sare. Sa nu lasi sa fiarba prea mult usturoiul ca-si pierde din gust.
Caliti cu usturoi si putina apa si ulei, la sfarsit adaugi putin bulion(tomate frito)si cimbru.Nu manca prea mult pentru ca este toxic, nu se recomanda mai mult de 3-4 ori pe luna.Mananca carne de cal si carne rosie in general. Cel de porc merge a la plancha, cel de pui calit.
Uite cum il fac eu.
Dupa ce il fierb, il pun in tigaie cu o picatura de ulei [de obicei de masline] si il prajesc putin.
Dupa adaug neste ciuperci, taiate cubulete, si fierte 5 10 min, apoi pun sosul de rosii, putina apa, sa se omogenizeze, si pun tot felul de condimente tot ce gasesc si oregano, ce verdeturi am si le mai las pe foc putin,
Mie imi place foarte mult, ficatul poti sa il tai micut ca sa nu se simte asa tare, cel mai bun este cel de pasare, desi cel mai bogat in fier am inteles ca este cel de vita. Inainte nu-mi palcea nici mie, dar din nevoie am mancat si acum imi place. Mai manac si gratar. Sper sa-ti placa. >
Mananca ce a recomandat medicul, poti sa-l prepari la tigaie cu sos uite asa se prepara il pui in tigaie si amesteci niste ulei putina sare si usturoi eu am mancat si mi-a placut.
oferteimobiliare întreabă: