| βeĺBŷŷ a întrebat:

Cum pot obtine sirop de zahar cu cantitatile: 50 ml apa si 200 g zahar? Am incercat dar cand pun pe foc pentru a se topi zaharul se face galbui dar mie imi trebuie incolor.Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Zazu a răspuns:

Folosesti zahar pudra care sa nu contina amidon, te uiti pe eticheta unde scrie ce cat la suta are amidon(2% este cantitatea normala).Dai focul foarte mic, se inchide la culoare pentru ca trece peste punctul de fuziune si se caramelizeaza.

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Iese un sirop de zahăr care are culoare PUŢIN gălbui ( deoarece zahărul este puţin gălbui ), nu iese chiar incolor.

Dacă vrei să fie incolor, TREBUIE să foloseşti zahăr ALB ( nerafinat )!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Erată :... rafinat ( cel nerafinat este zahărul brun ).

Scuze.