Desi raspunsul meu poate nu-ti mai foloseste(pizza ai digerat-o demult), iata o reteta pentru sos(sunt inca multi oameni care prefera pizza cu sos, printre care si eu). Deci!: Doua linguri de pasta de tomate, o lingura ulei de masline(poti sa-l inlocuiesti cu ulei obisnuit de floarea soarelui), doua lingurite de mustar extra(dulce). o foaie de dafin, piper boabe(3-4), daca preferi mai iute pui mai multe sau pui piper macinat, si 100ml apa.Fierbi la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca si, POFTA BUNA!
Aaa pai e foarte simplu si depinde ce pui pe pita, daca faci pizza inseamanca te pricepi la gatit , pai pune sosul sa fiarba nitel la foc mic si adauga doar putina apa peste, in caz ca se subtiaza adauga doar o jumatate de lingura de faine, iar ca sa nu iti dea mari batai de cap si pentru ui gust mai bun la pizza pune si niste ardei verde tokat marunt, iese bun... spor la treaba si pofta buna papa o felie si pentru minee
Pasta de tomate o fierbi impreuna cu ardei iute(la 540 gr. 2 ardei, netocat, intreg - se scoate dupa fierbere), apa daca este cazul(1/2 pahar de 200 ml.sau unul intreg daca pasta este densa), sare(dupa gust), iar amidonul alimentar(zeamil sau chiar si faina) se pune in functie de cat de consistent vrei sa fie(1-2 linguri). Peste toate acestea mai pui zahar, tot dupa gust.
Cam asa se poate prepara din pasta de rosii, care are deja amidon(faina) din prepararea ei.
succes...
Lucrez ca pizzaior de 5 ani in germania, sfatul meu e sa adougi la sosul de rosii (rosile sa fie intregi la conserva sau suc de rosii cu pulpa )sare, piper, busuioc verde, oregano, putin usturoi si putin ulei de masline dupa care se macinator electric. nu il fierbe sau sa pui faina ardei sau alte chestii
Furnicuta000 întreabă: