Timp de preparare:
(complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru 10 bucati:
* 250 g faina,
* 200 g unt sau margarina,
* 3-4 ml otet,
* 4-5 g sare,
* 150 g brinza telemea,
* 50 g brinza proaspata de vaca,
* 10 g gris (fina),
* 1 ou.
Mod de preparare:
Foietajul se prepară, brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, ouale si grisul fiert (faina) obtinind o compozitie uniforma. Se intinde pe o planseta pudrata cu faina o foaie groasa de 5 - 6 mm, de forma dreptunghiulara. Foaia se taie in bucati dreptunghiulare de cca 6/10 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza cca 15 g umplutura, apoi se pliaza, aplicand partea de sus peste partea de jos, realizindu-se forma pateului. Se asaza in tava stropita cu apa rece, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la o temperatura ridicata la inceput pentru a creste frumos, apoi la una moderata pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere se scot din tava si se aseaza pe platou.
Pofta buna
Poti sa le faci si mai simplu...cumperi foietaj...il tai si umpli la mijloc cu branza sau ce vrei tu . Ai grija sa nu iti dea foi de placinta...se aseamana dar nu e tot una
anaaa193 întreabă: