Pui apa la fiert inr-un ibric si lasi sa fiarba pana da in clocot iar apoi bagi oul fara coasa asa cum l-ai face prajit... dar sa stii ca este f gretos. o zi minunata
Mda... pui apa la fiert (nu uita sa aprinzi si focul!)... dar in apa aia, mai pui pe langa sare, putin otet, (1 Lg la un pahar de apa), care ajuta la coagularea rapida a albusului. Iar ouale, le spargi pe rand intr-un castronel si le pui in apa care este deja clocotita, dar nu fierbe tare, ci e trasa pe margine sa fiarba in clocote mici ca altfel, tot se imprastie! De fiert, lasi sa fiarba 2-5 minute depinde cat de tare vrei sa ramana galbenusul. La final, trebuie sa arate ca niste galusti albe, care se scot cu lingura ciuruita pe o farfurie si se presarate cu cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel verde (toate sau numai unele din acestea, dupa gust). Verdeturile aromate, au rolul de a inlocui piperul si sarea in exces, pentru ca e vorba de o mancare dietetica. Sare isi mai pune fiecare daca vrea. Si la toata filozofia asta, ii spune "Ochiuri românesti", dar prea putini le stiu face si servi corect (eu am cerut odata la un local si mi s-au adus ochiuri prajite : Zic unii ca sunt "gretoase" (pentru ca nu le stiu condimenta) dar de fapt e o reteta dietetica, traditionala, doar ca nu prea e cunoscuta
Da simplu pui apa la fiert cand clocoteste spargi oul si ii dai drumul in apa si gata
LisaJulie întreabă: