Buna,Cosmin!
1.BOMBOANE
230-250 g. lapte condensat
1 lingura unt
3 linguri cacao
In plus:
unt
100 g. ciocolata cu lapte sau cu alune, maruntita
Se amesteca toate ingredientele, la bain-marie sau la foc mic, timp de cca. 8-10 minute, sau pana cand compozitia se ingroasa indeajuns (cand incepe sa se vada fundul vasului e gata).
Se amesteca energic in tot timpul acesta, sa nu se arda.
Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se lasa sa se raceasca complet.
Se ung mainile cu unt si se formeaza bilute.
Se dau prin ciocolata maruntita si se aseaza in hartiute speciale pentru bomboane.
Se tin la frigider.
2."RAFFAELLO"
500 g. lapte praf
200 g. zahar pudra
100 g. nuca de cocos
200 g. unt
1 lingura mare smantana
Se amesteca laptele praf cu zaharul,
cu nuca de cocos.
Si-apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit putin la microunde.
Iar in final, cu smantana.
Se formeaza o compozitie, la care poti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa, adauga lapte praf si un pic de nuca de cocos (sau napolitane-foi maruntite ori biscuiti), iar daca e prea tare, mai adauga putina smantana.
Se modeleaza in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos.
Le poti umple cu cate o aluna sau fistic crud, daca nu le lasi asa simple, cum vrei tu.
Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc cu pofta!
Te-am pupat!
Okey, uite un SUPER TARE, bomboane din zahar cristalizat. Ingrdiente o cana si jumatate de apa, 3 cani de zahar ( de aceeasi marime ). Mod de preparare : Fierbi apa, opresti focul, dizolvi zaharul in apa, cate o cana pe rand. Torni continutul intr-un borcan. Acum iti trebuie 1 creon si ata. Legi ata de creon, si o bagi in borcan, adanc, dar sa nu atinga fundul, iar creoun il pui astfel incat sa stea fara sa se miste. Acoperi totul cu un servetel si in 24 de ore ai o bomboana Funda?
Bomboane rafaelo
Ingrediente:
400 gr lapte praf, 150 gr zahar pudra, 100 gr unt, zeama de lamaie (2 linguri), esenta de vanilie, zahar vanilat, alune (arahide, migdale), nuca de cocos
Preparare:
Am amestecat laptele praf cu zaharul pudra si le-am frecat cu untul (la temperatura camerei). Am adaugat esenta, zaharul vanilat, zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia. Am lasat-o apoi la rece cam o jumatate de ora.
Am modelat bomboanele, am pus in fiecare o aluna la mijloc si le-am dat prin nuca de cocos.
Sunt foarte bune, aproape la fel de bune ca cele din magazin.
funda pls
Daca doresti sa faci bomboane nu iti pot da unul, dar daca doresti sa mai faci niste dulci iti recomand http://www.lalena.ro/retete-dulciuri.html Eu personal am facut citeva retete si s-au primit chiar gustoase.
Iti trebuie zahar, inrun ceunel sau tava ceva acolo pui mult zahar si vasul sa fie udun pic de aa nu mult un pic o lingutita doua apoi pui ceva un capacel deasupra si lasi, apoi cu o lingura amesti ca sa faci un globulet asa spui si il lasi sa se raceasca pssssssssss pune cu zahar si nuca multumesc ca ai citit mersi!