| Vivi164 a întrebat:

Cum pot șterge o pată de lipici de abțibild de pe pantalonii din fâș?

7 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

NU ÎNCERCĂ CU FIERUL DE CĂLCAT PE FÂȘI PT CĂ FÂȘIUL LA TEMPERATURA DE 73*Celsius începe deformarea ireversibilă pentru că este un plastic! mai precis este o poliamidă care este foarte apropiata de polimeri șî poliacrili de acetilena PVC.

1) CE FEL DE LIPICI ESTE? dacă este superglue adică
Cianoacrilat
Cianoacrilații sunt compuși chimici derivați tip esteri ai acidului cianoacrilic, cu formula generală CH2=C(CN)COOR (unde R este un rest organic). Sunt utilizați pentru proprietățile lor adezive foarte puternice, în principal în industrie și medicină, stând la baza așa-numitelor
NU PREA MAI AI CE SĂ LE MAI FACI DACĂ ESTE SUPER GLUE!
pentru că a topit a fuzionat si sa contopit cu materialul!

2) Cazul fericit în care nu este superglue vezi poate scrie pe sticlă care este solventul folosit, dacă este un lipici pe bază de apă merge dizolvat spălat cu apă

3) dacă este un lipici pe bază de acid in unele cazuri merge dizolvat cu oțet

4) dacă este un alt fel de lipici bazat pe diluanți care diluează vopseaua in general
incercă să dizolvi acel lipici tot cu lipiciul respectiv turnând mai mult lipici pentru că solvenții din compoziția lipiciului respectiv au propietatea chimica de a dizolva acel lipici
asta inseamnă că ar exista șanse să transformi din strare solidă înapoi în stare lichidă acel lipici
iar după ce ai reușit să îl îmoi îl poți șterge cu o cârpă de bunbac un prosop de baie
ștergi ștergi ștergi la el până când nu mai rămâne nimic!

5) dacă este lichid seminal se spală cu apă caldă la mașina de spălat.

6) dacă chiar nu reușești și nu reușesti să scapi de pata respectivă există soluția să mergi cu ei la curățățorie
la curățătorie au tot felul de chimiști angajați
și colaborează cu alte spălatorii și institute de cercetare si dezvoltare în chimie
în cât există șanse dacă mergi la o spălatorie de exemplu din magazinul bucur-obor ușa 18
există șanse să găsească leac la problema ta.

8) încercă să îi bagi în congelatorul frigiderului să îî lași acolo 5 ore după care brusc când îî scoți să începi într-o singură secundă să încrețești și să miști bucata respectiva repede de lipici si să o freci pe ea de ea însăși în speranța că va sări cioburi din lipiciul respectiv
există posibilitatea să se manifeste în prima secunda ca și când ar fi o bucată de ghiață
și chiar să reușești să îł spargi în cioburi.
sau bagă la congelator o dată cu ei șî o pereche de mănuși dinalea pentru manipularea tăvilor fierbinți ale cuptorului.
și mai întâi îțî iei mănușile alea reci în mâini și pe urmă scoți și pantalonii din congelator pentru ca să nu se încălzească de la mâinile tale lipiciul înainte să apuci să îl spargi.
de preferat în cameră să nu fie căldură eventual împrealabil deschizi geamul și închizi centrala termica să fie cât mai răcoare pentru că dacă temperatura este mică în cameră și tu ai mănușile alea reci în mâini vei avea 2 sau chiar 3 secunde în care lipiciul va sta în starea aceea de gheața în care poate să se transforme în cioburi ca șî cioburile de la coaja de pâine.

9 ) ii coși acolo o chestie mergi cu ei la un croitor poate iti pune o banderola cusuta frumos ca si cand asa au fost cu model din fabrica
sau se pot face tot felul de buzinare flori gauri

10 ) daca nu merge si nu merge te duci in curte afara departe de orice ar putea sa ia foc cumperi 10 supergluri si le torni într-un pahar apoi le răștorni pe toate pe acei pantaloni barimi vei vedea un spectacol
acela că vor arde vor lua foc și vor arde fără flacăre dar degajănd fum și o temperatura extraordinar de mare!
ai grijă la protecția muncii ochelari la ochi să nu îti sară în ochi.

| notyourbusiness23 a răspuns:

Incearca cu fierul de calcat si ziar sau folie de copt. Pui ziarul/ folia de copt pe pata de lipici, iar pe
Urma pui fierul încins pe ziar.

| zilog a răspuns (pentru notyourbusiness23):

Omul ăsta ori îșî bate joc de tine ori face caterincă ori are foarte mari carente întelectuale si mai ales tehnice!

| notyourbusiness23 a răspuns (pentru zilog):

Poftim?

Da susțin că procedura tehnică propusă de Dumneavoastră din punctul meu de vedere care este un punct de vedere bazat pe 20 ani de experienta in industrie fabrici uzine umblând zilnic cu substante chimice de toate felurile plus numeroase scoli si diplome recunoscute la nivel international nu diplome de Romania
in domeniul tehnic nvq4
Eu susțin că propunerea făcută de Dumneavoastră este una foarte periculoasa pentru materialul respectiv care chiar are si un grafic termic attach-at
o eticheta pentru a putea fi vândut în Uniunea Europeana
Unde se specifică clar că temperatura maximă la care rezistă acel material este de 40*Celsius
ȘI CHIAR ARE SEMNUL DE INTERZIS FIERUL DE CALCAT
ARE UN FIER DE CĂLCAT DESENAT PE ETICHETĂ si este tăiat

fierul de călcat degajă o temperatura de 400*C
hai să spunem disiparea temperaturii în materialele intermediare direct proporțional cu suprafața și căldura latentă a materialelor sincronizat cu timpul de expunere la acea radiație calorică
ar fi condus în mod garantat la schimbări ireversibile de natură a deformărilor plastice ale materialului respectiv.

| notyourbusiness23 a răspuns (pentru zilog):

ScuZe, doar am dat un stat. Nu stiam ca nu e ok procedura

Nu e problemă nu am nimic cu tine ci eu imi pierd putin timpul pe aici incercând la modul idealist să ii ajut pe oameni sa gândeasca cu mintea lor
nu neaparat pe tine
ci pe multi
multe
de exemplu

" am facut dragoste cu prietenul meu doar cu gura credeți că am rămas însarcinată "

sunt există des asemenea oameni

acesta era doar un exemplu când oamenii nu asteaptă 20 secunde să prinveasca din mai multe puncte de vedere ceea ce vor sa spună sau să intrebe

nu ii judec ci incerc doar să startez la ei procesul de gândire
intr-un fel vreau sa vad daca se poate

si in general descopar ca oamenii incep sa ma injure

pe tine eu te felicit ca ti-ai dat seama

dar multi nu vor sa gandesca si incep sa improaste cu gunoi si lucruri din fosa septica

mai trag si eu sperante ca o sa existe generatia urmatoare

nu DEGENERATIA URMATOARE
CI GENERATIA URMATOARE

este diferenta intre DEGENERAȚIE ȘI GENERAȚIE!

Întrebări similare