Bună!
Carnea se poate ţine în apă rece 1-2 ore după care o clăteşti bine de mai multe ori, se poate ţine în apă cu puţin oţet ( tot 1-2 ore ) după care o clăteşti bine de mai multe ori, sau o ţi în apă rece în care ai dizolvat ( în prealabil ) puţină sare, ori o poţi pune într-un "baiţ"/marinată înainte de a o prepara...
Vezi diverse reţete de "baiţ"/marinată la linkul
http://reteteaz.net/marinata-pentru-pui-bait
http://www.reteteculinare.ro/......ui-i-2428/
Toate cele bune.
O tii intr-o cratita cu apa rece care s-o acopere in care pui 1-2 linguri otet la 1-2litri apa si apoi o limpezesti bine.
Dupa ce spal carnea bine, o las la scurs de apa.Atat peste pieptul de pui,cat si peste pulpe,eu pun un amestec din:usturoi pisat ci sare+cimbru maruntit+piper macinat(foarte putin, daca ai probleme cu hemoroizii, stomacul)+boia dulce de ardei+ulei(putin)+zeama de lamaie(dar daca nu am, pun putin otet de mere cu miere)+foarte putin zahar(pentru a se carameliza frumos, cand pun pe gratar).Eu mai pun si seminte de susan.Las carnea cu amestecul cateva ore bune, chiar o noapte, la frigider.
Mirosul de usturoi nu se simte, cand mananci!
Shtefhy întreabă: