Spala-le bine, pune intr-un vas potrivit ulei, lasa-l la incins, pune pulpele, caleste-le, intoarce-le 3 min, pune apoi apa sa treaca o idee peste ele, da la foc mic pana scade apa. Pune condimente dupa preferinta si POFTAAA!
Pai, se iau pulpele, se dezgheata mai intai(daca sunt congelate), se spala, se curata de tulei daca au.Eu mai intai le fierb putin si bineinteles iau spuma care iese din pulpe in timpul fierberii, ies mai fragede, se pune tigaia pe foc, ulei si apoi se pun pulpitele, le prajesti la un foc potrivit, eventual le poti pune in cuptor cu cateva legume(ies mai bune)cand vezi ca s-a rumenit pe o parte, le intorci pe cealalta si peste cateva minute le poti servi(ar fi ideal sa ai si o salata)Pofta mare!
Sfatul meu e sa le fierbi putin inainte ca sa fie mai bune
si dupa ce le fierbi, le scoti intr/o farfurie, si le pui intr/o tigaie cu ulei incins.
astepti pana se rumenesc putin - sau mai mult, depinde de preferinta
Pui ulei in tigaie, dai drumul la aragaz, pui pulpele acolo... Le lasi pe o parte pana se rumenesc(sau poate iti ai plac mai prajite, ori mai crude) apoi le intorci invers.Cand vezi ca sunt gata, le pui pe farfurie si inchizi aragazul
Pofta buna!:X
In tigaie se pune ulei mult, nu exagerat, astepti sa se incinga si pui pulpele in el, le lasi vreo 10 minute pe o parte si 10 pe cealata, de doua ori. In timp ce se prajesc pui condimente dupa gust, asta daca sunt dezghetate, daca sunt congelate le pui la fiert in apa si dupa le prajesti cum ti-am zis mai sus, sper sa te descurci.
Pui un pic de apa pe o tava in cuptor, condimentezi pulpele dupa preferinta si le pui la cuptor il lasi la copt cam 30 de min dar in acest timp mai deschizi cuptorul si pui apa din aia pe pulpe.
Succes
:*
Daca vrei sa le condimentezi un pic poti folosi vegheta sau "Secretul gustului" ceva mix de legume... Din cate am auzit si vazut, se condimenteaza inainte sa fie servite pentru a avea gust mai bun Oricum, instructiunile de mai jos sunt perfecte. Pofta buna
Cel mai bine sa gatesti pulpele este urmatorea operatiune :iei pulpele, le condimentezi cu delikat si sare, putin piper, dai drumul la aragaz, pui ulei intr-o tigaie si adaugi putina sare (cristale de sare impiedica sa sara uleiul ), le prajesti la foc mic pe o parte si pe alta de mai multe ori. Pofta Buna!
MihaiPloiesti întreabă: