Iti recomand sa o iei prefiarta, este la real de exemplu in punga de un kg. Altfel, pregatirea inseamna fierbere de 2-3 ori cu schimbarea apei, curatarea si taierea.
Cauta in cartea de bucate ca-ti explica acolo clar sau pe net la http://reteteculinare.com
Daca nu o cumperi gata curatata sau gata taiata, se curata bine, se tine in apa cu otet si apoi se fierbe in mai multe ape. Cand e gata fiarta si de vine mestecabila, se ia si se taie fasii
NICU ai intrebat ce alte retete poti prepara cu {BURTA de vita] nu? ce raspunsuri ai primit//sau nu am inteles intrebarea eu. Tu nu doreai reteta de ciorba de burta. Voiai un alt preparat nu?
Se curata la rece cu cutitul, dar daca vaca a fost mai batrana e foarte greu si dureaza mult. Dar iti dau un sfat de nota zece care se aplica pe vremuri in abatoare:dupa ce o cureti manual, o lasi sa se albeasca si dezinfecteze in apa de var (apa limpede care se obtine cand stingi varul) Rezultatul e uimitor. Obtii o burta mai alba decat in comert si se si fragezeste. O adevarata ciorba de burt, a se fierbe 4-5 ore iar daca ai o oala sub presiune 2, 5-3 ore, garantat.
Buna,
Burta de pregateste diferit, in functie de fiecare preparat in parte. Daca nu iei una gata prefiarta, atunci ea va trebui curatata si fiarta in otet (asta daca nu te deranjeaza mirosul respectiv).
Iti las aici cateva retete unde iti arata si cum trebuie pregatita:
http://www.gustos.ro/......turoi.html
http://www.gustos.ro/......o/link.php
http://www.culinar.ro/......ta-de-vita
Poti cauta si tu pe google, gasesti o groaza de retete.
Spor!
MonicutZZa întreabă:
LisaJulie întreabă: