| LisaJulie a întrebat:

Cum prepar mai bine o înghețată de casa? Am înțeles ca fructele cu zahar trebuie puse intr-un pahar special și lasate la congelator vreo 4-5 ore cel puțin!

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca doresti inghetata uniforma (fara gheata), atunci trebuie amestecat in continuu in frigider.

| simplaexistenta a răspuns:

Daca vrei doar cu fructe, nu știu. Dar eu cand făceam luam o smântână la cutie, o băteam bine cu mixerul, adaugam zahar si capsuni/zmeura, apoi o bagam la frigider de seara pana dimineata, poate mai amestecam de vreo doua ori. Poti incerca. Succes!

| MistarGoGu a răspuns:

O făceam cu lapte bătut *( acrit natural ) sau iaurt în blender cu bucăți de fructe! După ce se făcea pasta puneam 3 -4 linguri sănătoase de miere poliflora luata de la sursa *( apicultor)! Amestecata bine cu lingura vreo 10 min apoi în pahare de sticla în congelator!
Cu kiwi, mango, mure, zmerura sau alte fructe de sezon!

| Furnicuta000 a răspuns:

Sunt foarte multe feluri. Reteta originala e cu smantana dulce (aia pentru frisca, naturala nu vegetala) ca de aia se numeste "ice cream", la care se adauga ori lapte condensat si vanilie ori crema pasticera (cauta pe net) ori ciocolata ori fructe. Eu una am incercat cu fructe si nu mi-a placut. Cu fructe poti face un fel de sorbet, inghetata sorbet. Oricum sunt multe retete pe net, problema e ca daca faci inghetata acasa si o faci pe baza de apa adica cu fructe, ai nevoie de masina de inghetata pentru ca altfel o sa iasa o piatra si nu o poti manca. Daca nu ai masina mai e varianta sa o pui la congelator si sa o scoti odata la 30 min sa amesteci in ea ca sa se sparga cristalele de gheata, deci cateva ore sa stai numai pe langa congelator

| Cipi1212 a răspuns:

Inghetata cu banana nu are nevoie de zahar. Ingheti bananele si inghetata este gata.

| relian a răspuns:

Inghetata se face cu aparate speciale pentru asa ceva, aia buna, aia la care nu simti gheata.

Ce poti sa faci? Bati inghetata bine cu un mixer puternic, pui la congelator, lasi o ora, scoti si bagi iar la mixer, si tot asa repeti de nu stiu cate ori asta, poate de vreo 8 ori, apoi cred ca e gata de consumat.
Dar ai grija ca poti arde mixerul, sau ce folosesti, pentru ca atunci cand scoti de la frigider e tare cit de cit dupa o ora, de aia am spus ca ai nevoie de o scula industriala, sa rupa si scinduri, sa nu i se arda motorul ca la sculele astea de bucatarie.

Cum zic, e destul de dificil sa faci inghetata acasa buna, fara scule speciale.

Deci ai reteta, mixezi totul, pui la congelator, lasi o ora, o ora si ceva, scoti si mixezi iar pana se face pasta, pui iar la congelat, lasi iar o ora, scoti si tot asa de cateva ori, stiu si eu 4-6 ori, apoi speri ca o sa fie buna.
Eu am incercat, era sa ard mixerele laughing asa ca m-am lasat pagubas, incepuse sa iasa fum din mixere, unele se incingeau, altele mureau, pentru ca inghetata este tare, iar mixerele pentru bucatarie nu is facute pentru asa ceva.
Nici ala care framainta coca nu facea fata, am pus si ala ala laughing incepuse sa faca si ala figuri, am oprit, poti arde motoarele la sculele astea care nu-s facute sa macine gheata.

Uite o idee buna, daca ai o scula de aia care macina gheata, aia ar fi buna sa mixezi asta.
La asta nu ma gindii, dar cand vreau inghetata merg si cumpar, e mai simplu, mai economic si mai comod laughing

Unia or sa spuna ca baga aia nu stiu ce chestii, nu baga nimic, ma uit la eticheta ce contine si asa cumpar pe alea care is naturale.
Sau ma duc la oameni care fac inghetata, pe aici sunt si asa oameni care fac inghetata casa, dar au aparate de astea speciale si iau de la aia.