1 litru lapte soja de casa sau din comert
coagulant: nigari(de preferat), 2 lingurite dizolvate intr-un pic de apa
alti coagulanti:clorura da calciu, sulfat de calciu(in jur de 8 lingurite), sel d'epsom, otet(de mere de ex)(cam 12 lingurite), suc de lamaie(galbena sau verde)(cam 12 lingurite).
Cand laptele de soja incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga coagulantul ales. Daca laptele nu se coaguleaza bine, mai adaugati 1 lingurita de nigari dizolvat in putina apa.
Lasati laptele sa coaguleze, vreo 15-20 minute.
puneti branza formata intr-o cutie speciala de tofu, daca nu aveti asa ceva intr-o sita, in tifon, cu o greutate deasupra branzei. Dupa ce am indepartat "zerul", toful astfel obtinut trebuie trecut prin apa rece timp de 20 minute, reinnoind mereu apa. Cu cat toful e clatit mai mult timp, cu atta devine mai tare.
se pastreaza o saptamana la frigider, acoperit de apa si bine inchis, si asa i cutia lui, pus in alt vas cu apa rece, apa care se schimba in fiecare zi sau cel putin o data la doua zile.
ideal este de-a fi consumat in decurs de doua zile(se contrazic dupa cum vad).
TC (aka. The Connect) feat. Kanye West - E.T
http://bit.ly/eq4yJx
LisaJulie întreabă: