Cel mai indicat la gratar, in sange sau cel mult mediu gatit si complimentat cu un sos fin de gorgonzola sau un sos din vin rosu puternic cu rozmarin...
Eu il crestez un pic, il sarez, il dau cu piper alb macinat si il pun timp de 4-5 ore in vin rosu. Apoi il scot, pun intr-o punga de cuptor ciuperci curatate si taiate jumatati, cateva boabe de piper, o lingurita de curry, apoi pun carnea si o parte din vinul in care am marinat carnea, inchid punga la gura, ii fac cateva gauri si o pun in cuptorul incalzit, la foc mic. Cu cat focul e mai mic si o tin mai mult, cu atat iese mai buna.
Depinde ce vrei sa faci din el, ai mai multe variante, snitele, rulada cu ciuperci si sunca, friptura, la cuptor, gratar. Pofta.
De preferat intreg...si sa nu fie ''bine facut''. Muschiul de vita trebuie lasat mai crud, decat un pic fript pe toate partile sa prinda o culoare frumoasa.Sau la cuptor daca iti place.
Tai feliuțe de 2-3 cm grosime, le bați cu ciocanul de șnițele, marinezi cu sare piper și zeama de la jum de lămâie și lași 10-15min. pui pe grătar, lași să se facă mai pe jumătate (puțin mai în sânge), tei felia oblic in doua să se vadă culoarea din interior, așezi cele 2 felii una lângă alta pe o frunză de salată, alături de legume trase la grătar. stropești totul cu puțin sos format din smântână, usturoi zdrobit si mărar(opțional, dacă-ți place combinația, poți înlocui usturoiul cu hrean dat pe răzătoarea maruntă la care mai adaugi 1-2 lingurițe de miere de albine)