Http://www.bucataras.ro/......unicu.html
asa punea bunica numai ca ea nu adauga sfecla si din cate imi amintesc secretul ei era la 10 litri de apa adaugi o cana de sare, astfel varza nu se muia ci iesea perfecta.
La o galeata de 10l de apa pun 4 linguri de sare.Imi place sa pun in saramura multe gutui, marar uscat, foi de dafin, piper si boabe de mustar, boabe de porumb.In ultimii ani am adaugat si un pliculet de pikant fix dulce, nu mai face floare.Si nu uita la 3 saptamani sa o vanturi!
Buna Luiza, eu o pun asa, pun varza taiat cotorul si acolo pun jumate lingura sare si o crap in doua putin, pun un sfert de butoi apoi pun o legatura de marar, hrean, varza rosie, apoi iar pun varza si apoi marar si varza rosie, porumb boabe, jumatate de porumb si o las asa 3 zile sa se mai lase apoi pun apa.La 10 litri pun 10 linguri de sare dar nu cu varf ca daca e sarea mare iese sarata.Eu o pun asa in fiecare an si nu se baleste si este foooarte buna zeama.Trebuie vanturata la 3 zile. Spwer ca iti este de folos.
Se curata varza de frunzele uscate sau murdare
Cu un cutit se curata varza de cotor
In golul creiat prin curatire de cotor se pune sare grunjoasa(cam o lingura)
Se aseaza in butoi la fiecare strat de varza se pune marar uscat(cateva fire) si hrean(inite de folosire se curata de pamant si coaje si se taie in bucati DE 4-5 CM)
Se torna apa pana se acopera varza
Timp de saptamana se pritoceste(se vantura)
Aproximativ in trei saptamani varza se mureaza
daniela_1443 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
bella_1239 întreabă:
anonim_4396 întreabă: