| gynycola a întrebat:

CUM S-E FACE SARAMURA? DACA NU AM GRATAR...PE ARAGAZ MERGE?

Răspuns Câştigător
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Da. Pune o tabla pe aragaz, presara pe ia sare grunjoasa(de care pui la muraturi), cand se infierbanta pui pestele (daca e proaspat cu tot cu solzi). Cand e prajit il intorci si pe cealalta parte.Cand e gata il pui deoparte si il mai cureti de sare. Separat pui apa la fiert cu putina vegeta, cimbru, ardei iute si 1-2 rosii date pe razatoare(suc de rosii). Dupa ce clocoteste se adauga pestele, se acopera si se stinge focul.Inainte de a se pune in farfurii se pune usturoi pisat dupa gust si se amesteca.Se serveste cu patrunjel tocat deasupra si cu mamaliguta calda. POFTA BUNA

8 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Merge si pe un gratar cu maner de aragaz sau clasica tabla happy

mira
| mira a răspuns:

Completez.Pestele se pune pe gratar cu tot cu solzi.La coacere acestia vor ramane pe tablie.Saramura propriu-zisa(zeama)se poate face si din apa, sare, crengute de cimbru, ardei iute.Se toarna peste peste fierbinte. Mira

| mioara a răspuns:

Da se pune o tabla mai groasa si o lasi sa se incinga presari putin malai deasupra casa nu se lipeasca

| gynycola explică:

Doamnelor si domnilor am facut o saramura¡¡¡¡de t-e lingi pe degete...foarte buna -a zis sotzul! va multumesc de sfaturi idei...

| luminitagrigoriu a răspuns:

Sada nu ai gratar prajesti pe o tabla incisa pe un ochi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,
Daca ai aragaz, poti pune o bucata de tabla, cea pentru copt vinete sau ardei este foarte buna. Pui bucatile de peste pe acea tabla pana se coc. Apoi ii pui intr-un castron si ii tavalesti in sare, si pui un capac peste ei pana cand sunt gata toti.
Ii cureti de bucatile arse, apoi pui apa.
Separat faci un mujdei de usturoi din usturoi si apa. Daca vrei, poti pune acest mujdei in castronul cu saramura. Daca nu, se poate consuma si separat.
Neaparat, cu mamaliga, nu cu paine!
Pofta buna!
Daniela

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da

| raphaela a răspuns:

Saramura se face asa: pui la prazit intr-o tigaie 2.3 ardei kapya, 2.3 rosi si ardei iute. in timp ce se prajesc te freaca usturoiu cu sre apoi adaugi ulei pana face spuma. dupa ce sau prazit alea le pui peste sare ca sa poti sa iei coaja repede si, dupa ce se decojesc te toti si le pui pe toate intr-un bol cu tot cu usturoi dupa adaugi apawinking si se pune pe peste cand se manancalove struck o bunatate:*

Întrebări similare