Nu-si pierde gustu.
Doar daca il dezgheti sub apa.
Orice carne, se dezgheata cu 24 de ore inainte, pusa la frigider.
A doua zi e dezghetata.
Poti sa dezgheti sub apa, spre exemplu, creveti de-aia mici, sau felii subtiri de carne, gen ceafa de porc, daca e subtire,, da nici aia.
Se recomanda dezghetarea in frigider. In asa mod, eviti cross contamination.
Ca daca il pui in ghiuveta si dai drumu la apa, mai pui mana pe el, mai pui mana in frigider pe alte alimente, si nu e recomandat.
Mai ales in cazul carnii de pui,
pune-l pe un platou sau farfurie acoperite, sau caserola acoperita cu capac, si il lasi la frigider pana a doua zi.
Nu merita sa pui sare si condimente cand e inghetat, pentru ca isi va pierde toata apa si toata zeama, daca pui sare.
Intai il prajesti si apoi pui condimentele, cand e 80% facut.
Mersi! Mi-e foarte poftă, de aceea. Fetele nu vor să gătească decât dacă e dezghețat. Mi-e pofta de mor...
Bai deci daca totusi vrei sa-l gatesti atunci, poti sa-l dezgheti in apa, doar ca nu este recomandat. Nu se intampla nimic, doar ca n-o sa se dezghete complet si o sa ramana apa in el, si o sa iasa uscat un pic, dupa ce se evapora apa aia.
Si eu am mai facut asta, nu e mare tragedie.
Mai uiti si eu sa scot la dezghetat pentru a doua zi, iti dai seama.
Pune-l intr-un bol, sa curga apa rece peste el, in nici un caz calda. si in 20 30 de min se dezgheata.
Daca nu. du-te la magazin, cumpara o conserva de ton, in bucati, o conserva de porumb, si iti faci o salata.
Cu rosii, cu ton, cu porumb, salata, ulei sare piper, crutoane daca ai chef sa faci. si iti faci si pofta
daca esti femeie, si ti-e pofta, ti se umfla tatele, daca esti barbat, ouale, ca daca zic c0aiele imi sterg prostii aia raspunsu
Deci fa-ti pofta, nu cont cum il dezgheti. Daca e plin de apa, sterge-l cu un prosop de hartie, si da-l prin faina, ca sa nu se lipeasca in tigaie, ca se lipeste daca are apa pe el sau in el
lover123 întreabă: