Ciudata intrebare.cel putin pentru mine care fac macare de 100 de ani...in fine.
cureti cartofii, ii speli, ii tai in formele dorite dar sa nu fie grosi pentru ca se vor fierbe si nu se vor praji si nici subtiri pentru ca se ard repede si nu mai au gust de cartofi ci de ulei.Cat despre ulei bagi cam cat cuprinde...cam jumatate din cantitatea de cartofi.Sa nu intelegi ca daca vrei 1 kg de cartofi bagi juma de kg de ulei ci jumatate din cat ar trebui sa acopere cartofii.
La oua foarte putin ulei trebuie...ca sa nu intorci oul pentru ca o gospodina nu va intoarce niciodata ochiurile..foloseste o lingura cu care iei din ulei si dai peste galbenus pana arata cum vrei tu..in acest fel daca vrei galbenusul moale il poti face usor.
Pur si simplu scoti 2 castroane, unul cu cartofi si altul gol, iar unul dintre ei sa fie cu apa.
Cureti cartoful, il speli si l-ai pus in apa si tot asa, dupa ce ai terminat de curatat toti cartofii, ii tai mai subtire. daca ii tai grosi n-ai facut nici o treaba.
Ii pui la prajit si pui ulei cat simti ca trebuie dar nu turna ca taranul ca dupa abia ii mananci , daca ii mai mananci.
Nu pune toti cartofii odata, pune mai putini ca sa se poata faca si sa-i poti intoarce.
La oua ochi nu e mare filozofie, ai pus oul in tigaie pui putin ulei peste el si e gata
Noroc.
Cartofii prajiti nu-s buni.
Fii atent aici e foarte complicat(ca reclama la Oreo ) :
-Iei una bucata cartof.
-daca vrei poti sa-l speli da' daca n-ai apa nu-i bai.
-musti din cartoful ala ca dintr-un tort cu 100% ciocolata
Daca urmezi corect pasii de mai sus vei avea un pranz nemaipomenit de gustos si daca ai noros poti face si o vizita la spital (de preferabil la spitalul 9).
Cureti cartofii si ii speli.
Ii tai in felii subtiri si ii pui intr-o cratita/friteusa
Adaugi ulei si gata
Uite ulei pui incat sa acoperi cartofii dupa crare cand sunt aproape gata poti adauga putin marar
Nu ****...dar nu stiu cat ulei sa pun. nu am zis ca e greu.