Gasca e grasa in general. Fa-o pe gratar, nu la cuptor si las-o in mujdei cu bulion. Cu piure sau ceva moale, ca garnitura. Daca poti alege, mai bine optezi pentru pui.
Reteta incercata si reusita desi mie oricum nu am fost incantata de gustul fripturii de gasca. Spor la traba
http://www.revistaioana.ro/......-vin-rosu-
Probabil ai folosit o gasca grasa. Prima data cureti de grasimea galbena, pe care o topesti (excelenta untura si jumari se face).
Carnea ramasa poti frige direct sau poti fierbe pe jumatate si apoi fript.
Daca frigi la tava, este bine sa folosesti portocale sau mere pentru anihilarea gustului si mirosului specific.
Mie imi place carnea de gasca intr-un singur mod. Taiata bucatele mici, carne cu piele si grasime la un loc, si pusa la foc mic intr-o cratita, cu putina sare. Grasimea se topeste iar carnea se frige rezultand niste jumarute delicioase. Grasimea ramasa se pune la racit intr-un borcan, rezultand o untura tartinabila deosebita. Mi-ai facut o pofta...
Vegetarienii sa se abtina, chiar merita sa iti cresti colesterolul pentru asta
Friptura de gasca cu sos
Ingrediente necesare
1 gasca,
3 linguri de ulei,
20 g unt,
1 ceapa mica,
2 linguri de faina,
100 g ciuperci,
300 ml vin alb,
sare, piper macinat, otet, zahar,
1 lingurita de mustar,
Se baga gasca la cuptor, dupa ce se condimenteaza cu sare si piper, se ung cu unt rece.
Se scoate pe un platou si se toarna peste ele sosul preparat astfel: se prajeste ceapa intr-o lingura de ulei, se presara deasupra o lingura de faina, se stinge cu vin si, daca e necesar, cu apa. Sosul obtinut trebuie fiert 10 minute dupa care se raceste. Ciupercile spala-te si tocate marunt se pun intr-o tigaie cu unt si se lasa sa se caleasca un pic cu sare si piper si se adauga in sosul de unt impreuna cu mustarul, otetul si sarea.
Sigur ca am raspuns si inca unul foarte incurajator! Am facut friptura de gasca la cuptor, eu gandind ca va fi...cum o fi, dar trebuie sa o gatesc, sa nu-mi bat joc, deoarece o primisem de la tara, de Craciun, de la o matusa si era pacat: ei cresc gaste si cu asta se hranesc adesea! Nu stiam gustul gastii pana la ora asta, spre rusinea mea! Dupa ce am gatit-o la cuptor, ca pe orice alta friptura - indiferent de animalul de provenienta - adica, pusa intr-un vas de tip jena, mat, cu capac si adaugand, la pieptul ala, niste ulei, piper, rosmarin, busuioc, usturoi, ceapa, rondele de morcovel, sare si chiar nitica telina, plus apa pana sus si vin alb, am constatat ca nu exista carne mai buna si mai rafinata! Unde naiba traisem pana aici? Nu pot sa descriu ce gust bun si cata savoare am descoperit la pieptul de gasca facut, practic, ca orice friptura la tava - cu legume imprejur, insa, pregatita inabusit, pentru fragezire! Va recomand sa faceti neintarziat rost de un pieptut de gasca si sa-l preparati asa, sigur o sa-mi dati dreptate! Succes!
anonim_4396 întreabă:
Radu132ysys întreabă: