Marele secret cica ar sta in vinturarea supei de multe ori... adica o rastorni dintr-o oala in alta oala de zeci de ori ( eu am facut asa si am si strecurat-o de fiecare data, in sita am pus tifon pe care il schimbam mai des )... insa nu am rezistat sa fac asta de prea multe ori ca m-am plictisit
Piftia se fierbe la foc mic, se spumuieste in timpul fierberii, se strecoara printr-o strecuratoare fina si se ia grasimea acumulata (se aseaza un servetel absorbat pe zeama, iar grasimea se va inbiba in el). Uita-te spre sfarsitul linkului pe care ti-l dau ca acolo cineva explica cu poze cum se procedeaza!
http://www.topicgratuit.com/37127132289-piftie-racitura
Apa trebuie sa fie putin mai sus ce nivelul carnii si...aici este secretul, o pui la foc minim, o sarezi putin si o lasi sa fiarba singura, va face din cand in cand cate o bula la fierbere, atunci este bine, fierbe compozitia pentru racituri si 2 zile, va iesi ceva extraordinar, apoi scoti carnea, lasi compozitia sa se odihneasca, racindu-se foarte putin, o strecori, ii pui usturoi pisat in ea, vanturi de 5-6 ori dintr-un vas in altul, strecori si inlaturi usturoiul, daca ramane te ustura stomacul si apoi realizezi racitura cu carne intr-o farfurie sau in mai multe vase mici.
Se fierbe la foc mic, nu se amestecă, se ia spuma, se strecoară zeama prin sită deasă/tifon. Există şi o metodă mai complicată, cu albuşuri şi coji de ouă http://www.mami.ro/retete-culinare/retete-de-craciun/racitura-de-porc.html dar răcitura e bună şi când e mai puţin transparentă...
Am facut piftie si mereu a iesit mai tulbure. Am mincat la cineva piftie care era transparenta si nu a vrut sa-mi spuna cum a facut. (transparenta adica precum apa; aproape ca apa).