Bună.
Bate frișca cu un mixter și după 30-40 de minute folosește un întăritor de frișcă.
Când cumperi frișca să ții cont de data de expirare, condiții de depozitare (un mic secret, o pui în congelator preț de 30 de minute înainte de a o prepara, este recomandat pentru a se lega fără întoritor!), producătorul, starea cutie (să nu răsufle și să curgă pe lângă).
Baftă.
Pa, pa.
Trebuie sa aiba mai mult de 18 procente grasime, sa fie proaspata si rece. Oala in care o bati sa nu fie din plastic, ci din inox sau emailata. Oala trebuie tinuta la congelator macar o ora sau doua, frisca trebuie tinuta in frigider, macar 3 ore. Chestia cu recele nu este obligatorie, o smantana grasa se poate face si la temp.camerei. Important sa fie grasa si oala rece. Se bate la viteza maxima, pana isi schimba consistenta, dupa aceea la o viteza ceva mai mica pana se face frisca, daca o bati prea mult si prea repede se poate face unt.
elenamarian95 întreabă:
marix întreabă: