Bateţi albuşurile cu zahărul până se întăresc. Adăugaţi, pe rând, gălbenuşurile şi, la urmă, făina, amestecând prin răsturnare. Puneţi compoziţia într-o formă unsă şi tapetată şi coaceţi la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. În primele 15 minute după ce s-a pus compoziţia la copt, nu deschideţi uşa cuptorului. Scoateţi blatul copt in tavă, lăsaţi-l la răcit şi tăiaţi-l pe orizontală în 3 părţi egale. Pentru cremă, puneţi ingredientele într-un vas şi amestecaţi-le bine cu un tel. Puneţi vasul la foc mic, amestecând mereu, ca să nu se prindă de vas. Ţineţi pe foc până se îngroaşă suficient şi apoi lăsaţi crema la răcit. Când crema este călduţă doar, adăugaţi margarina şi amestecaţi până când acesta se încorporează bine în cremă. |mpărţiţi crema obţinută în trei. Amestecaţi o parte cu cacao, lăsaţi ca atare celelalte două părţi de cremă sau puteţi să le coloraţi, după dorinţă, cu ajutorul unor coloranţi alimentari. Aşezaţi o foaie pe un platou şi ungeţi-o cu una din cremele colorate. Deasupra puneţi altă foaie, pe care ungeţi-o cu cea de-a doua cremă colorată. Peste ea puneţi ultima foaie de blat şi îmbrăcaţi tot tortul în crema de cacao. Peste aceasta puneţi nucile care se caramelizează astfel: topiţi zahărul şi adăugaţi nucile netăiate. Amestecaţi-le bine cu zahărul caramelizat şi apoi răsturnaţi compoziţia pe un platou umed sau uns cu grăsime. Aplatizaţi compoziţia ca o turtă şi întoarceţi-o de pe o parte pe alta, până se răceşte. Se tot întoarce pentru că altfel se lipeşte de vas şi nu se mai poate desprinde. După ce s-a răcit, pisaţi turta de nuci şi zahăr caramelizat cât mai mărunt, cu ciocanul de şniţele. Îmbrăcaţi tortul, peste crema de cacao, cu aceste nuci caramelizate, zdrobite; Ptr a fi mai dietetic folositi zahar in cantitati mai reduse, crema sa nu fie dulce sa fie numai buna pentru dvs.
Paaaiii... ai doua metode:
1.
- Nu faci blatul acasa, astfel se "scad" 8-12 buc oua. Cumperi blat gata preparat fara oua.
- Nu pui alune / arahide / nuci. Folosesti popcorn sau fulgi de porumb crocante
- Zahar pui doar jumatate din cantitate, inlocuiesti cu indulcitor
2. Faci tortul "a la carte", conform retetei originale, dar tu nu mananci din el, lasi altora sa-l consume! Astfel nu-ti va dauna sanatatii!
anonim_4396 întreabă: