Normal ca merge zahar vanilat.
Pentru ca ii da un gust mai bun si sunt mai pufoase
Reteta mea este urmatoarea:
(nu e de pe net)
-500 g de faina dar poti sa pui si mai putina faina daca nu vrei chiar asa multe clatite
-putina sare. dar sa fie foarte putin
-2 oua
-500 ml litru
-zahar vanilat
-le amesteci toate si se va face omogen...
Si iei polonicu...iei cu polonicul putin din cantitate
si pui in tigaie si lasi sa se faca.
Da merge, pentru ca clatitele nu se fac mereu cu esenta. De exemplu poti face clatite si fara ou. Hai sa-ti dau reteta: pui doua oua intr-un bol, le bati cu un praf de sare, apoi adaugi lapte sau apa cum vrei sau cat vrei, pui zahar, apoi pui faina si amesteci pana se omogenizeaza. Mai adaugi putin ulei. Daca ti se pare prea subtire aluatul mai adaugi faina si amesteci in continuare, iar dupa aceea adaugi zahar vanilat daca vrei...si gata.
Stiu o reteta buna de clatite cu mere.Se fac repede si sunt bune asa simple, fara alta umplutura.
ngrediente
220 gr faina
350 ml lapte
2 oua
50 gr zahar
1 zahar vanilat
1 varf lingurita praf de copt
2 mere mari (Granny Smith am pus eu)
1/4 pachet unt pentru prajit
zahar pudra si putina scortisoara pentru pudrat
Preparare
1. Batem bine ouale cu telul. Adaugam incet laptele peste ele batand in continuare. Adaugam zaharul, praful de copt si putin zahar vanilat.
2. Adaugam faina in 4-5 ture, amestecand bine dupa fiecare tura ca sa nu se faca cocoloase. Obtinem un aluat moale spumos.
3. Dam merele pe razatoarea mare si apoi le incorporam in aluat.
4. Intr-o tigaie teflonata incingem 1 lingurita unt. Punem o lingura de aluat in unt si apoi cu dosul lingurii nivelam clatita sa fie cat mai subtire, ca sa se coaca in interior, si in acelasi timp cat mai rotunda posibil sa arate ca o clatita zambet. Formati cate clatite va intra in tigaie... mie mi-au intrat 3-4 per tura.
5. Prajiti clatitele pe ambele parti. Focul sub tigaie sa fie pe mic.
6. Repetati pana terminati aluatul. Inainte de fiecare tura de clatite adaugati unt in tigaie.
7. Pudrati clatitele cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara folosind o sita mica, de ceai.
8. Serviti calde.
Toate retetele pentru clatite date de utilizatorii TPU sunt foarte bune, dar exista si un mic secret, inainte de a folosi compozitia, tine-o la frigider 1/2 ora, apoi amesteci cu polonicul compozitia la fiecare clatita ce o pui in tigaie la prajit.
Salut ramona22. Eu fac clätitele in felul urmätor: 3 ouä, 300ml lapte sau apä mineralä, 2 linguri ulei, un praf de sare, 2 plicuri zahär vanilat ( merge la fel de bine ca si esenta lichidä )si fäinä dupä ochi, la inceput mai putinä, iar apoi panä aduci compozitia la consistenta unei smantani (o poti bate la manä cu telul sau cu mixerul ). Incingi tigaia unsä cu putin ulei, la fiecare clätitä turnatä cu polonicul in ea. Succes si sper sä fie de ajutor reteta mea. Pup ...nana