Eu o fac fie cu maioneza cu mult mustar si putin usturoi amestecat in timp ce fac maioneza in blender, fie sufleu cu spuma de albusuri, branza sarata si putina smantana.
Cea mai simpla reteta este conopida cu pesmet.Fierbi buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi le scoti pe platou.Separat prajesti usor in unt cateva linguri de pesmet pe care le torni peste conopida fiarta.Se mai poate gati si conopida gratinata la cuptor cu oua, smantana, bucatele de sunca, turnate peste conopida fiarta si dat totul la rumenit.Sunt gustoase si snitelele de conopida. Spor la gatit. Mira
Fierbe-le, zdrobeste-le sub forma de pireu, pune sare si eventual un pic de piper si ceapa, usturoi (cum le place) si un pic de maioneza (asemanator vinetelor cu maioneza).
In principiu: poti prepara conopda in mai multe feluri, dar daca reproseaza lipsa de gust: foloseste-le condimentele preferate.
Eu nu o gatesc si am si eu doi "mici". intai si intai trebuie rupta bucatele si pusa in apa cu sare pentru 15 minute pentru a omori vietatile(melci sau alte gaze). se scoate conopida intai, pentru a ramane pe fundul recipientului sau la suprafata apei animalutele si resturile de pamant sau praf.se mai spala o dat in apa rece.eu folosesc bucatelele de conopida si brocoli in salatele verzi sau de cruditati. dar foloseste otet balsamic si ulei de masline. otelul balsamic este mai suav. ai mei nu o mananca gatita sub nici o forma, adevarul ca nici mie nu imi place gatita, nici conopida si nici brocoli. le mai poti cali un pic in ulei de masline(cateva picaturi)cu felii de morcov, fasole verde, ardei rosu si ceapa rondele si la sfarsit adauga sos de soya, nu mult pentru ca este sarat cu garnitura de orez fiert cu bobul lung.
Cu maioneza si usturoi; gratinata; pane; o mai fac exact asa cu se fac cartofii frantuzesti; o fierb buchetele si o tavalesc in pesmet prajit peste care am pus o lingura de ulei de masline, condimente (sare, piper, nucusoara, un praf de boia dulce sau iute, frunze de patrunjel uscate) si parmezan. tavalesc buchetele apoi cand sunt "imbracate" le asez pe un platou cu frunze de salata. si o servesc cu snitele, cremvursti fierti sau friptura.
Uite ce am gasit:
http://gastronomie.ele.ro/Budinca_de_conopida_cu_somon_--r2389.html
uita-te de sus pina jos in pagina si gasesti multe retete cu conopida.
Eu te-as sfatui sa cumperi mai bine niste cartofi, patrunjel, morcovi, mazare boabe, orez si puteti sa face o ciorba excelenta si mai adaugati si smantana Va garantez ca o sa le paca copiilor. Succes!
Eu o fac cu 1 ceapa, 1cartof, 1 morcov le calesc in unt(ulei) adaug cateva buchetele conopida le acopar cu apa, dupa ce fierb pun un pic de sare si adaug o cana de lapte le mai las pe foc un pic, le mixezez tot adaug smantana si verdeat, pui meu adora gustu