anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa gatesc crapul astfel incat sa fie delicios? Nu ma intereseaza sa fie dietetic, vreau sa stiu care credeti ca e cea mai buna reteta cu peste (crap).

Răspuns Câştigător
| 44-mytel a răspuns:

Un crap de 2-3kg necuratat de solzi, se spala bine si se spinteca pe spate in lungul coloanei vertebrale, de la cap la coada.Se scot matele si urechile, care se arunca. Daca are icre se curata de pielite se sareaza cu sare grunjoasa, amestecand usor, se pun intr-un borcan cu capac si se pun la frigider, urmand a fi preparate ca icre batute. Crapul se desface in doua, se sareazasi se condimenteaza cu piper macinat. Se aseaza intr-o tava in care am pus ulei, cu solzii in jos, se baga la cuptor, la foc iute. Dupa circa 30de minute sepune peste el rosii curatate de pielita, zdrobite in care am adugat cativa catei de usturoi, taiat marunt. Se mai lasa la cuptor 15-20 minute. Se serveste cald sau rece. Se taie bucati, pielea cu solzi raman in tava. POFTA BUNA!

1 răspuns:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Crap marinaresc
Iti recomand din suflet aceasta reteta, pe care am gasit-o inainte de revelion pe net si am probat-o. Mie mi-a placut. Nu e dietetica nici... happy
Ingrediente necesare
8 felii de crap,
50 g unt,
2 linguri de ulei,
1 ceapa mica,
(100 g ciuperci),
1 lingura de faina,
1 pahar de vin rosu,
sare,
o legatura de patrunjel si una de marar verde.
Mod de preparare reteta
Feliile de crap (de grosimea a doua degete) sarate se asaza intr-un vas uns cu unt si se presara cu bucatele de unt.
Se dau la cuptorul fierbinte cea 20 de minute.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, sub capac, se presara cu faina, se stinge cu vin rosu si se condimenteaza cu verdeturi. Se mai lasa la fiert cateva minute, amestecand mereu.
La servit, compozitia se toarna peste peste.
Ca mancarea sa fie mai consistenta, se pot adauga ciupercile la calit, impreuna cu ceapa, presarate cu faina si stinse cu vin."