Dietetic nu înseamnă doar să găteşti fără grăsimi animale, să eviţi carnea de porc, să nu mănînci pîine, dulciuri etc. Desigur, eliminarea tururor celor de mai sus e foarte importantă. Dar dietetic poate însemna şi să înlături surogatele şi semipreparatele din ceea ce găteşti. Poţi începe prin a renunţa la tot ce înseamnă prafuri alimentare care te ajută să găteşti mai repede, dar nu şi sănătos. Fierbe legumele şi carnea la foc mic, dînduâle voie să-şi elibereze aromele încet, în ceea ce găteşti. Fierbe acoperit, astfel încît savoarea să rămînă în cratiţă, nu să se evapore odată cu aburii.
Sarea de mare e mai bună decît cea obişnuită.
Uleiul de măsline e mai sănătos şi mai dens, ceea ce te ajută să foloseşti mai puţin.
Dacă brînza de vaci, mama tuturor dietelor, ţi se pare seacă şi lipsită de gust, ajut-o cu puţină sare, o linguriţă de ulei de măsline, ierburi aromate, boia de ardei dulce...
Nu în ultimul rînd, dacă te apuci de o dietă, uită de cartofi, inclusiv de cei fierţi, stropiţi cu zeamă de lămîie şi pătrunjel. În definitiv, cartoful e doar o altă plantă furajeră.
Ar mai fi multe de spus, poate cu altă ocazie.
anonim_4396 întreabă:
laura_sindrea întreabă: