| Lala20 a întrebat:

Cum sa gatim cotletele, ceafa de porc, chiar si gratarele de piept de pui (in casa, la aragaz) ca sa fie mai fragede, "suculente" sa spun asa? Ca asa de uscate ies mai mereu, si cand mai mergem la gratar sau asa in aer liber, altora le ies asa de bune si gustoase (e drept, pe gratar mare, afara); ei au si un secret si pun putina bere din cand in cand peste carne, cand se face pe gratar. Deci, ce sfaturi aveti sa ne iasa si in casa asa delicioase, nu uscate? Ceva condimente.sau cum sa le facem?

5 răspunsuri:
| nikol a răspuns:

La gratar toate ies super secretu e sa le intorci mereu sa nu le lasi nult timp pe o parte.trebuie intoarse mereu asa carnea nu ramane uscata dar inainte de a pune carnea pe gratar poti sa o condimentezi si nu uita sa pui si oleaca de ulei pe ele sau poti face si un sos. bagi carnurile in sosul condimentan cu putin ulei si lesi vreo 5 min sau 10. focul nu trebuie sa fie mare, puternic mai stingi cu apa carbunii daca vezi ca ard prea tare.la fel si cu pieptul nu il lesi mult il intorci mereu cand vezi ca e alb a prins culoare il scoti si vezi ce fraged o sa fie se va topi in gurahappy

| Joannaa a răspuns:

Buna,ai putea face maggy ideea zilei pui fraged la punga cu usturoi,ardei iute dar depinde daca-ti place sau poti pune carnea intr-o tava pui vin rosu condimente si le pui in cuptor, la gratar dai prin vin carnea iei o bucatica de slanina si ungi grataru cu slanina, sper ca te-am ajutathappy

caramela
| caramela a răspuns:

Buna, pentru a fi mai suculente preparatele la gratar, sa ai grija sa le ungi mereu cu un bait, adica ceva amestec ulei cu zeama de lamaie, cimbru, si apoi dupa ce le iei dupa gratar, sa fie acoperitelove strucklove struck eu asa fac, si este destul de bun, aromat si bun de mancatlove strucklove strucksmugsmug

| gina_1938 a răspuns:

Eu le pun intr-o tigaie de teflon f bine incinsa, adaug putin ulei apoi pun carnea data cu sare si ce condimente mai vreau sa pun.o acopar ca sa isi lase sucul ei in tigaie sa nu se evapore apoi o intorc din cand in cand pina e gata.se face la foc mic

| MMihai a răspuns:

Eu nu am nevastă și atunci le fierb, ca să nu mai stau să le supraveghez!
Fierte, peste ele, pun sare și zeamă de lămâie, și sunt bune de mâncat!
În zeamă, după ce scot carnea pun și niște legume sau fructe și fac „ o altă ceva", care se poate mânca!

Întrebări similare