O reteta foarte rapida, maxim 15 min, dar foarte buna. Ai nevoie de:500 g brocolii, 200 ml lapte, 50 g unt(margarina)1 lingurita cu varf de faina, una sau dou cubulete de branza topita sau parmezan. Se pune la fiert apa cu sare si cand fierbe se adauga brocolii, se fierb putin, 5-7 min.Se scurg de apa. Sosul:se topeste untul, se adauga faina si laptele putin cate putin, se amesteca si se fierbe putin pana se obtine un sos mai subtire, se adauga branza topita sau parmezanul. Pe o farfurie se pune conopida si deasupra sosul, se serveste ca garnitura la fripturi, peste.
Poti sa faci o cantitate dubla de sos Bechamel (sosul alb) oparesti brocolii, le scrugi bine de apa. Ungi bine cu unt o tava, pui brocolile, desfacute in buchetele, in tava si torni deasupra sosul alb. Pui tava la cuptor pentru 15-20 min, sau pana se rumeneste putin sosul deasupra. O poti servi garnitua la orice fel de friptura, sau la peste la cuptor sau la gratar. Pofta buna.
Fierbi in apa cu sare, scurgi si amesteci cu ulei de masline, sare de mare si piper. ai grija sa nu fierbi broccoli prea mult, trebuie sa ramana un pic crocanti(al dente), da merge, este foarte bun si sanatos
Broccoli se prepara asemanator conopidei.
Daca merge? Depinde cum condimentezi carnea, respectiv broccoli, daca mai folosesti si ceva sos, etc. Adica de gustul in ansmblu si... cea dorita de tine!
Oparesti broccoli in apa cu putina sare, ii scurgi apoi ii tragi in tigaie cu putin ulei de masline la care adaugi 2 catei de usturoi, ii condimentezi daca mai e nevoie cu putina sare.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: