Carnea de vânat trebuie obligatoriu ţinută în baiţ, măcar o noapte înainte de a fi preparată.
Pentru a căpăta gust mai bun şi frăgezime se ţine în baiţ şi se adaugă condimente.
Poftă Bună!
De cand harciogii mananca mistreti? Mai trebuie ca furnica sa manance elefantu' si e tacamu' complet.
Azi îl laşi în baiţul făcut după reţetele de mai sus. Mâine facem o întâlnire TPU
Eu aduc vinul!
Unde spuneai ca locuiesti? harciog draga
Mistret cu Masline.
Ingrediente:
-1 kg ceafa de mistret
-500 g masline (eu le prefer pe cele Kalamon)
-70g ulei masline
-1 ceapa rosie
-1 cutie pomodori pelati
Preparare:
Pasul 1) Carnea de mistret se taie cubulete si se caleste in ulei. Se adauga ceapa fin tocata. Se stinge cu apa si se lasa 15-20 min la foc potrivit.
Pasul 2) Se adauga un fir de ulei (de masline) si pasta de tomate. Se condimenteaza dupa gust. Se amesteca din cand in cand si se fierbe 50-60 min la foc mic, comepletandu-se cu apa daca este necesar.
Pasul 3) Se adauga maslinele si se mai lasa 20 minute. Se mai condimeneteaza daca este cazul.
Vin negru, din abundenta, sa acopere bucata intreaga, foi de dafin, cimbru, morcov taiat cubulete mari, 2 portocale intregi in care infigi 2-3 cuisoare(daca ai), frunze de relina, 2 cepe taiete in bucati mari, asa taraneste.Se lasa 24 de ore in marinata, dar sa fie intr. un vas de plastic, sa nu fie metalic pentru ca se oxideaza. A doua zi tai bucatile de muschi de grosimea a doua degete, le turtesti cu palma si le pui intr-o tigaie cu cateva bucatele de unt(fii atent, untul se arde foarte repede)se lasa pe o parte in jur de 3-4-minute, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa cca. 2 minute.Nu mai mult, cu cat este fiert sau prajit mai mult cu atat devine 2"talpa de ghete", se face in sange, e delicios, sarea se pune intotdeauna la final, altfel se intareste. Eventual bucata de muschi se leaga cu o bucatica de bacon afumat sau sunca.se serveste cu garnitura de zarzavat sote si un sos facut din restul de vin care a ramas, care se pune pe foc pana se fierb zarzavaturile taiate si reduce considerabil, se mixeaza, se adauga sare si piper dupa gust.Carnea se aseaza pe un pat dintr-o felie de paine prajita in unt, zarzavaturile sote si sosul de vin(vin negru de calitate)
http://img46.imageshack.us/img46/4845/imagecdtcastellon21088.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/8625/imagecdtcastellon21084.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/8098/imagecdtcastellon2937.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/6513/imagecdtcastellon2941.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/4269/imagecdtcastellon2991.jpg
Muschi de mistret la tava
1 kg de muschi, 100 g slanina, 1/2 capatâna de usturoi, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 telina, boabe de piper, 1 lingura cu faina, 1 pahar cu vin.
Carnea se impaneaza cu slanina si usturoi, apoi, intr-o tava cu untura, se pune la cuptor, pentru frigere, (dupa ce in prealabil a fost fiarta si este frageda). Dupa ce carnea s-a rumenit putin se adauga legumele taiate felii si se lasa la cuptor pâna se prajesc putin legumele. Din faina diluata cu vin si putina apa calda se face un sos care se bate bine sa nu aiba cocoloase si se toarna peste legumele din tava când friptura este rumenita frumos si este frageda. Se mai introduce tava in cuptor câteva minute si se fierbe. Se strecoara apoi sosul se paseaza legumele si se trece totul prin sita. Carnea se taie in felii si se serveste cu garnitura preferata si cu sosul strecurat.
Cred ca ne-ai facut degeaba sa ne ploua in gura, azi noapte cred ca ai dormit, tun n-ai fost dupa muschi, ca il aveai
anonim_4396 întreabă: