Vinete in lapte = 4 - 5 vinete, 1/2 l lapte, 25 gr. unt, sare, piper, 1 lingurita zahar(optional)...Mod de preparare: = coci vinetele, le cureti de coaja, le despici in 4 buc. pe lungime si le pui pe un fund putin inclinat sa se scurga de zeama de la copt, care este nociva pentru sanatate = fierbi laptele si cand da in clocot, adaugi vinetele tocate si lasi sa fiarba impreuna = amesteci mereu compozitia pana devine groasa ca un piure = adaugi sare, piper, zahar, unt si bati pe foc mic pana vinetele devin albe = servesti preparatul fierbinte. Pofta buna!
Poti face asa:
iei vanata o tai pe lung, o scobesti putin si ii dai un praf de sare si o lasi 5 minute dupa care o treci sub un jet de apa / toci o ceapa pe care o calesti in putin ulei, adaugi 2 linguri orez si rosii taiate cubulete, condimentezi dupa gust, adaugi si niste ierburi dupa gustul tau, umplii jumatatile de vanata si dai la cuptor.
Sper sa-ti placa!
Poti pune in locul la orez carne de pui tocata.
Eu le fac la fel ca de obicei numai ca pun maioneza dietetica si usturoi pisat. si un pic de lapte degresat. Incearca si o sa iti placa
Poti sa faci salata de vinete cu maioneza light. o poti face si fara maioneza doar cu ceapa tocata marunt si putin ulei si feliute subtiri de rosii pe deasupra. sper sa iti fie de folos sfaturile mele. pofta buna