Intr-o cratita mai inalta decat borcanul pui apa cu 2 degete mai jos de gatul borcanului, pe fundul cratitei pui niste hartie si peste ea borcanul cu dulceata, pui aragazul la foc mic si iti vezi de alta treaba, apa fierbinte va incalzi dulceata din borcan ba chiar o va fierbe din nou si o va face ca la inceput. Atentie: nu scoate niciodata dulceata din borcan cu o lingurita umeda, plina de apa, se va zaharisi datorita apei...procedeaza la fel si cu mierea de albine. Bafta!
Pentru mai multa siguranta, prefer sa reiau procesul....sa fierb normal dulceata punand si putina apa. In ceea cee priveste mierea zaharisita, nu este indicat sa se fiarba, pentru ca isi pierde calitatile sale specifce. Zaharisirea mierii este confirmarea faptului ca (respectiva miere) este naturala si se va consuma asa zaharisita.
Pentru mai multa siguranta, prefer sa reiau procesul....sa fierb normal dulceata punand si putina apa. In ceea cee priveste mierea zaharisita, nu este indicat sa se fiarba, pentru ca isi pierde calitatile sale specifce. Zaharisirea mierii este confirmarea faptului ca (respectiva miere) este naturala si se va consuma asa zaharisita.
edisonn întreabă: