| All4QuestionS a întrebat:

Cum scap de gandacii de bucatarie/subsol/gaze, am bucataria plina, am dat cu solutii si nimic. Am mai auzit de un aparat cu ultrasunete sau ceva de genu, as vrea sa imi arătaţi daca exista si daca sunt bune sau alte idei sa scap de ei... Multumesc

11 răspunsuri:
| sonya a răspuns:

Buna,

Degeaba te chinui tu sa scapi de gandaci daca ceilalti vecini nu fac acelasi lucru. Ei se plimba si astfel mereu vei avea gandaci, vin de la ceilalti.

In primul rand e nevoie de o deratizare in intreaga locatie (tot blocul daca stai la bloc) si apoi sa vorbesti cu vecinii ca fiecare sa dea prin casa cu ce are.

Ce am folosit noi, dar nu am scapat de ei, ci doar ii gaseam morti a fost Victor Gel. E foarte bun si ti-l recomand. Nu am scapat pentru ca ceilalti vecini nu faceau nici un efort. S-a diminuat nr lor, dar clar daca vecinii nu intervin, sanse sa scapi de ei de tot nu sunt.

Asadar: victor gel, un tub cam 80 de lei, dar merita

Succes

| Floreenofficial a răspuns:

Salut.Am căutat pe google și se pare că aparatul ultrasunete e pentru muște și țânțari.Scrie pe google gândaci bucătărie TPU și o să găsești întrebări asemănătoare.Succes!

| anonimg a răspuns:

Chemi o firma de deratizare daca insectele se afla si in afara casei.
Firma iti ofera si garantie la lucrare.
Am avut si eu in casa; dar am scapat de ei cu o solutie concentrata si care am diluat-o cu mai putin de jumatate din cantitatea de apa cu care trebuia sa o diluez. Am folosit manusi, iar solutia am pus-o intr-un bidon gol de curatat geamuri si cu el am stropit. Si nu a fost nevoie sa dau de doua ori.

| All4QuestionS explică (pentru anonimg):

Ce solutie? De unde o pot cumpara?

| anonimg a răspuns (pentru All4QuestionS):

Sincer sa fiu nu mai stiu cum se numeste. Erau niste fiole care le-am cumparat de la un magazin de pesticide si ierbicide. Fiolele mi le-a recomandat vanzatorul. Cauta astfel de magazine in localitatea ta si vanzatorul iti va oferi solutii.

Cam asa aratau fiolele (daca nu chiar acestea ar fi):
http://www.roinsect.ro/fendona-15sc-2-fiole-x-10-ml

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai buna solutie pentru orice fel de gandaci este Regent.
Dar in 1 an tot vor veni inapoi, Dar problema este curatenia! si eu m-am mutat la bloc recent, si am observat gandaci DAR numai in baie, vin prin teviile vechi de la vecini sau stie dracu de unde, dar numa cateva exemplare apar noaptea. In bucatarie si camera NU SE AVENTUREAZA, tin ordine nu las mancare, firmituri pe masa, vasele le tin curate etc Si chiar nu am vazut in bucatarie (decat odata cand am lasat gunoiu vreo 2-3 zile)

| NCristian a răspuns:

Salut. Și eu am stat la bloc și am avut gândaci, mă înnebuneau. În fiecare seară când intram în bucătărie erau peste tot, am dat cu soluții speciale, toate soluțiile existente pe piață le-am încercat și nimic, nuci un rezultat. Mama a făcut așa, eu eram mic atunci happy. Deci mama a făcut așa: Sa dus la farmacie și a cumpărat ACID BORIC, acesta l-a băgat în apă caldă ca să se dizolve, și apoi a amestecat bine de tot ca tot acidul acela să se dizolve în apă caldă. Apoi cu o sticlă cu sprei(fâs fâs), a stropit peste tot prin casă (pe la fiecare colț, pe marginea mobilei, pe la margine zidului.) peste tot, și a dat mult de tot gen îmbibat cu acel acid. Apoi a pus în capace de borcan, bucati de pâine îmbibate în acea soluție, iar aceste capace le-a pus peste tot pe unde știa ea că circulă creaturile, apoi timp de o luna a verificat ca aceste bucati de pâine să fie mereu umede. Și în fiecare săptămână tropea iară cu acid prin casă. Chiar dacă acestea au dispărut după prima săptămână.

Deci, fă o curățenie generală în toată casa, omoară cat mai multe din ele apoi fă cum ţi-am spus, ar trebui să scapi de acestea. Apoi dacă mai reapar, pune doar pâinea, vor pleca imediat.
Din câte știu, acest acid nu la folosit ca să le omoară ci mai mult ca să le alunge. Că mureau ele era un bonus.
O astfel de goangă trăiește foarte puţin, dar se înmulțesc foarte repede, o femela poate să facă pana la 90 de pui. Deși ele trăiesc puţin, asta nu se observa din cauza ca sunt multe. Dacă o lună de zile te ti de program, unu sau doi ani nu vei mai avea probleme cu ele, dacă reapar pune pâine sau refă ce-am scris mai sus.
Baftă și sper să reușești să scapi de ele.

| All4QuestionS explică (pentru NCristian):

Voi incerca, chestia este ca am in casa un bebelus de 7 luni, il poate afecta in vreun fel?

| NCristian a răspuns (pentru All4QuestionS):

Nu, și eu cu fratemiu am fost mici atunci, nu de 7 luni dar mici. Nu-l va afecta cu nimic, nu se va simți nici un miros iritant, nu-l va deranja. Doar să ai grijă să nu ajungă la pâinea îmbibată în acid, acestea să fie puse pe dulapuri, în dulapuri sau în spatele dulapurilor. Să nu ajungă cel mic la ele, nu știu dacă iar face rău, dar sănătatea celui mic trebuie pusă pe primul loc. Mult noroc, și multă multă sănătate celui mic?

| All4QuestionS explică (pentru NCristian):

Maine ma duc la farmacie sa cumpar Acid Boric, dar cat acid boric la ce cantitate de apa?

| vexaystaff a răspuns:

Aparatul nu e bun de nimic ca am avut si eu iti recomand maxforce ic gel scapi in doua trei saptamani, cum am scapat si eu acum 2 ani?