Culoare,coada si taria corjii. dupa aceste criterii aleg eu pepeni si de putine ori am nimerit unul trecut de copt.Culoarea:daca e verdele ala frumos, proaspat clar si pepenele e proaspat, dar cum mai putem fi dusi in eroare de acest criteriu trecem la Codita(daca o are) :cu cat e mai putin uscata cu atat iti dai seama de cand e pepenele. si in final Coarja.cu varful unghiei poti incerca sa vezi daca e tare sau moale. daca e tare e perfect daca e moale e batranFaza cu ciocanitu am incercat-o si eu dar mi-am luat tepe.si chiar se uita lumea ciudat la tine
Pai da, se bate in ei sa se vada daca sunt copti, pe langa faptul ca se aude un gol inauntrul lui; si bati usor cu degetul mijlociu sa vezi daca e intr-adevar sunt copti!
Funda?
Daca suna gros este copt, sau daca are par pe codita, inseamna ca este crud, daca nu are, este copt, si vezi sa aiba codita verde, ca altfel, este rupt de mult timp
Bunicul meu mi/a zis ca sunetul care trebuie sa se auda daca dai un bobarnac pepenelui este ca si atunci cand bati un slap de piele.Nu prea am inteles dar cica asta ar fi secretul.
Fi atent.cant de duci la piata sa la supermarket iei pepenele ii dai niste bobarnace si daca suna in gol e delicios
Puteai cauta pe google http://retete.acasa.ro/......8167.html, dar na.
Toti romanii fac la fel,bat pepenii,acestia trebuie sa fie cat mai duri,ma refer la coaja,nu moale,si sunetul acela,care e greu sa il descri in cuvinte,trebuie fie cat mai "intens",adica bati mai multi pepeni si care crezi tu ca suna cel mai bine,pe acela in alegi.
Oricum,cred ca numai noi batem pepenii.
M-am dus in Italia la un supermarket,bateam pepenii, lumea se uita ciudat la noi si doamna de la raionul cu legume/fructe ne certa ca de ce dam in pepeni.
Italienii il luau pur si simplu si il adaugau in cos, fara alte ritualuri.
Acum in perioada asta cam toti sunt dulci, rar gasesti un pepene care sa nu fie dulce, eu niciodata nu-i bat si pe toti ii nimeresc dulci.
anonim_4396 întreabă:
Stefan întreabă: