| negrealina a întrebat:

Cum se condimenteaza vanatul?

Răspuns Câştigător
| 13_8155 a răspuns:

Vinatul se macereaza in sos de vin sau otet diluat cu apa, dafin, piper, cimbru, ceapa, telina, morcov, parunjel 24h

1 răspuns:
cristian
| cristian a răspuns:

Ingrediente:
Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa, 600 g telina, 3g piper pisat si piper boabe, enibahar, 10 foi de dafin, 3 fire cimbru, tarhon, oregan, 300 ml vin negru, sare.

Mod de preparare:
Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera. si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute.

Întrebări similare