Le pui intr-un borcan si le acoperi cu o solutie concentrata de zahar in care ai dizolvat in prealabil aspirine pentru conservare.Atentie sa nu folosesti aspirine tamponate.Borcanele le poti acoperi cu ceolofan sau prin capsarea unui capac.
I. TEHNOLOGIA PRODUCERII CIRESELOR CONFIATE
Fructele confiate sunt produse negelificate impregnate cu mari cantitati de zaharuri (73-80% s. u.), care le asigura conservabilitate din punct de vedere microbiologic. În principiu, obtinerea fructelor confiate este asemanatoare cu cea a dulceturilor si se bazeaza pe fenomenul difuzie-osmoza; fructele se îmbogatesc treptat cu zahar, în timp ce sucul vacuolar dilueaza siropul pâna la starea de izotonie. Tehnica aplicata la confierea fructelor trebuie sa asigure pastrarea formei si turgestentei caracteristica fructelor. Materia prima o reprezinta fructele proaspete întregi (castane, agrise, smochine, capsuni, cirese, visine, caise, prune) sau bucati (pere, pepeni verzi, dovleac, portocale), dar si semiconservate în dioxid de sulf (pulpe).
etc etc site interesant http://facultate.regielive.ro/......44116.html
1kg cirese, 1 kg zahar, 750 ml apa. Ciresele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si se pun intr-o sita. Se firbe un sirop gros din apa si zahar, la fel ca cel pentru dulceata, se introduc ciresele si se fierb la foc moale fix 8 minute, se pastreaza in borcane pana a doua zi, a doua zi se scot din borcane si se dau prin zahar dupa care se pun inapoi in borcane si se fierb la aburi pentru a steriliza borcanele, se tin la loc uscat ferit de lumina puternica,
Ingrediente: 1 kg cirese (curatate de samburi) cu pulpa mai tare, 1 kg zahar si o lamaie mare sau 700 g zahar si 300 g glucoza (sirop viscos)
Mod de preparare:
Ciresele (fara samburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamaie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecandu-le usor, prin rasturnare, de cateva ori. Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbandu-se ca orice dulceata, pana cand plutesc ciresele in tot siropul, pana la fundul cratitei.
Calduta, dulceata se pune in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara. Pe parcurs, siropul scade. Ciresele se pot adauga la diferite preparate dulci (creme, sarlote etc).
De pe www.copilul.ro/a_61_1444_Fructe_confiate.html
LisaJulie întreabă: