| Maria27 a întrebat:

Cum se confiaza ghimbirul?

Răspuns Câştigător
| Denisia a răspuns:

Pentru ghimbir confiat iti trebuie 1, 2 kg de ghimbir, 500 de g zahar tos (pentru prima zi), 100 de g (pentru urmatoarea) si 300 de ml de apa. Se taie feliile de ghimbir si de fierb in apa impreuna cu zaharul pana se patrund usor. Se scot a doua zi feliile de ghimbir din sucul creat si se mesteca cu alte 100 de grame de zahar dupa care se pun la uscat timp de 4 zile.

4 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Ghimbirul conservat se prepara din rizomi tineri, care sunt taiati feliute si fierti intr-un sirop de gros de zahar. Bucatile de ghimbir si zaharul se conserva impreuna. Pentru confiere dupa fierberea in zahar se pune la uscat la aer si rulat in zahar. Vezi mai multe amanunte la adresa
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=65
http://www.formula-as.ro/......7977-print

| husni a răspuns:

Nu-l folosesc conservat... dar e o idee.Il folosesc crud sau pudra.

| geo70 a răspuns:

Gasesti in anumite magazine ghimbir deja confiat. Asa nu trebuie sa-ti mai faci tu probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ghimbirul de gaseste destul de greu, mai bine cumperi ghimbir deja confiat.

Întrebări similare