Speli bine salata. O desfaci de pe cotor, foaie cu foaie, lasi sa se usuce, sau usuci intr-un servet de bumbac. Le imparti pe portii si le pui in pungi. Le bagi la congelator si iarna poti sa le folosesti la ciorba de salata.
De preferat sunt salatele cu frunza mai carnoasa.
Oricum nu o poti folosi decat pentru ciorba.In salate se va topi.
Se spala frunzele de salata dupa care se taie sau se lasa intregi dupa preferinte apoi se calesc cu putin ulei cit sa fie usor de lucrat cu ele.Se aseaza in borcane presind usor ca sa intre cit mai multe si se pune o aspirina, dupa care se sigileaza borcanele.Se dustulesc timp de 1/2ora dupa care se lasa pina a doua zi la racit in cratita.E putin mai mult de lucru insa e o reteta super deoarece nu se pierde din vitamine sau din gust.
Eu o oparesc in apa f putina pe care o adaug un punga cu salata, apoi o pun in congelator!