Metoda indeala pentru pastrarea calitatilor terapeutice:
Prepari sucul, prin zdrobirea fructelor proaspat culese, cu ajutorul unei linguri de lemn (contactul cu metalul duce la degradarea anumitor vitamine). Zdrobirea se face intr-un vas de portelan, pana cand se formeaza o pasta foarte aproape de consistenta lichida, care va fi consumata imediat, pentru a nu se oxida. De obicei, sucul de catina nu se consuma singur, pentru ca este prea puternic, ci in combinatie cu morcovul. La jumatate de pahar de suc de morcov se adauga 4-5 linguri de suc de catina, aceasta combinatie consumandu-se pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi.
Din acest suc obtii siropul de catina prin combinare cu miere - la o parte de suc se adauga doua parti de miere, dupa care se amesteca bine cele doua componente, pana cand se formeaza o pasta omogena. Siropul de catina se pastreaza in locuri intunecoase si racoroase si se administreaza din el 4-6 lingurite pe zi, in cure de lunga durata.
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=77238
sper sa iti fie de folos....pa,pa :)
Potzi gasi aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=128057;) sper ca te ajuta cat de cat :)