| dragolina a întrebat:

Cum se desfac stridiile?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze, am inteles gresit. un prosop curat de bucatarie se pliaza in doua si se pune stridia in pliul prosopului, se introduce lama cutitului pe marginea stridiei pentru a se taia piciorul, cu o miscare brusca se desface, cutitul trebuie sa fie foarte curat iar stridia extrem de proaspata in cazul in care vrei sa o mananci cruda, mirosul este specific de mal, nisip, mare, peste alb, daca iti miroase a altceva arunc/o imediat, se serveste cu zeama de lamaie proaspata si pentru a ii taia din greata dar si pentru ca lamaia este acida si omoara din bacterii...pe cele care poate...

3 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Cu un cutit.

| copolovici a răspuns:

...Sau altfel: la fiert sau la opărit. Orice scoică vie şi cumsecade, se desface de îndată ce dă de apă fierbinte. Dacă nu se deschide, e semn că a decedat înainte să ajungă în oală, deci se aruncă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se curata bine de nisip si de alge cu lama unui cutit, se arunca cele sparte sau deschise, se spala in cateva ape si se pun in oala FARA apa, cu cateva fire de patrunjel, o ceapa, 1 lamaie taiata in patru, eventual 1 pahar de vin alb, se pun la foc iute si la cateva minute incep sa se deschida, dupa 5 minute sunt gata, SE ARUNCA CELE CARE NU SAU DESCHIS, se servesc cu felii de lamaie, nu se mananca dupa o zi pe alta, se servesc imediat

Întrebări similare