Banane flambate:
Ingrediente:
-3 banane
-30 ml de coniac
-150g de zahar brun
-2000g de inghetata de vanilie
Preparare:
Se decojesc bananele si se taie in jumatate si dupa pe lungime.
Se pune o tigaie pe foc si se lasa sa se incalzeasca, iar dupa se pune zaharul brun si se lasa sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a rumenit nu foarte tare se pun bananele peste si se amesteca incet pentru a nu rupe bananele ( se amesteca pana cand se inchid la culoare putin bananele).
Se adauga coniacul si se ia un chibrit si se aprinde coniacul.
Acum o sa ia foc so se lasa pana se evapora coniacul.
Dupa se pune intr-o farfurie frumos aranjate si pe pune inghetata peste ele.
Pofta buna!
Reteta culinara pentru banane flambate - http://www.aretete.com/2012/01/banane-flambate.html
Ce scarbos! Aia e tocana de banane, nu e banana flambata
O banana flambata a la carte eu o fac asa:
Bag un tuk chinezesc la incalzit, pe spirtiera. Inauntru storc o portocala rosie, de Sicilia, si presar ochiometric zahar brun, plus un sfert de baton de vanilie tocat. Cand e semi caramelizat, bag banana, si o intorc cu grija cu spatula, sa faca crusta. Torn 20 ml de Cointreau peste, sa fiarba pana la auto aprindere. Atunci sting focul, si mai torn 20 ml de Cognac Otard.
Las sa se stinga flambajul din proprie initiativa, si asez cele doua jumatati de banana pe o farfurie patrata, cu un bol de inghetata Daazen Macadamia, si sirop de artar canadian on top.
ASTA e o banana flambata, Four Seasons style.
Timp de preparare:
20 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
4 banane
inghetata de vanilie
un paharel coniac.
Mod de preparare:
Se decojesc bananele si se taie jumatati pe lungul acestora.Se pune pe foc potrivit o tigaie cu putin ulei (unt) in care se prajesc bananele pe ambele parti cu grija sa nu se rupa.Se scot pe o farfurie si se toarna peste ele coniacul si se aprinde cu un chibrit.Nu se lasa decat foarte putin sa arda pentru a nu se arde.Se stinge focul cu un prosop pus peste acestea.Se servesc pe farfurioare cu inghetata. Pofta buna!