Bună!
Vezi diverse reţete ( şi o alegi pe care doreşti de ) la linkul :
http://www.la-baguette.ro/......e-baza.htm
http://www.avantaje.ro/Gastronomie/Sfaturi-practice/Bezeaua-perfecta-568373
http://www.petitchef.ro/tags/retete/bezele
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bezele-simple.html
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/bezele.html
http://www.laurasava.ro/2012/07/13/bezele/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/bezele-1377/
http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Bezele_cu_cafea-e0.html
Toate cele bune.
Reguli de baza; vasul trebuie sa fie absolut curat, fara pic de grasime;
pune o treime din cantitatea de zahar (pudra) la inceput, restul,, in ploaie, putin cate putin''
cel mai sigur poti folosi un mixter- curat pentru baterea albusului; e bun si telul dar muncesti mai mult; in orice caz pune un prosop indoit sub vas.
Cuptorul e musai sa fie incins cu 10 minute inainte.
retete sper ca gasesti
Bati bine albusul de ou, adaugi zaharul.
in tava pui hartie de copt si cu lingurita pui din spuma pe hartie, bagi la cuptor si gata! pofta buna!
E adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare.
Se amesteca restul de zahar, usor.
Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament.
Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.